1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENİZE DEĞİL SANDIĞA GİDİN
DENİZE DEĞİL SANDIĞA GİDİN

DENİZE DEĞİL SANDIĞA GİDİN

‘Seçmenler siyasi partileri değil vekilleri cezalandırsın’ diyen Mehmet Tancer, tüm vatandaşlara çağrıda bulundu:

A+A-

‘Seçmenler siyasi partileri değil vekilleri cezalandırsın’ diyen Mehmet Tancer, tüm vatandaşlara çağrıda bulundu: 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümeti güvensizlik önergesi alarak düştü. Hükümetin düşmesinde kurultay süresince Parti Genel Başkanı İrsen Küçük ile yol ayrımı yaşayan ve daha sonra DP ile aynı çatı altında bulunan Sekizler oluşumunun büyük rolü oldu. Kurultay süresince Sekizler’in yanında yer alan ancak son olaylarda UBP çatısı altında kalmaya devam eden Girne Milletvekili Mehmet Tancer, konuk olduğu Günaydın Ada programında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 

BU HALE GELECEĞİNİ DÜŞÜNEMEZDİM: 
Sekizler ile kurultayda yola çıktıkları zaman durumun bu hale geleceğini düşünmediklerini belirten Tancer, partiye zarar verecek hareketleri yanlış bulduğunu söyledi. Partideki tartışmaların parti içinde kalmasını tercih ettiğini belirten Tancer, eski yol arkadaşlarını da eleştirdi. “Allah herkesin yolunu açık etsin ama parti içinde yaşanılanlar parti içinde kalmalıydı. İnsan kendi evine zarar vermez, bulunduğu binaya molotof kokteyli atmaz. Ben buna inandığım için partide kaldım”dedi. 

PARTİYİ DEĞİL VEKİLLERİ CEZALANDIRIN: 
Mevcut erken seçimin bir çare olmayacağı yönündeki görüşler ve sandığa gidilmemesi yönündeki çağrıları doğru bulmadığını ifade eden Tancer, seçmenlerin sandığa küsmemesini tavsiye etti. 28 Temmuz’un vekiller ve ülke için bir sınav olacağını belirten Tancer, karnelerin o gün verileceğini söyledi. “Halkımız neylerse güzel eyler”diyen Tancer, vatandaşlara siyasi partileri değil vekilleri cezalandırmaları tavsiyesinde de bulundu. Tancer; “Şahıslar ve vekiller kalıcı değildir. Kalıcı olan partilerdir. Dolayısıyla halkımız cezayı verirken dikkatli olmalı. Mühür partinin hakkıdır. Halk birini cezalandırmak istiyorsa mühürü vurduktan sonra vekillere cezasını versin”dedi. 

SANDIĞA GİTMEZSE ELEŞTİRMESİN DE : 
Mevcut erken seçimin bir çare olmayacağı yönündeki görüşler ve sandığa gidilmemesi yönündeki çağrıları doğru bulmadığını ifade eden Tancer, seçmenlerin sandığa küsmemesini tavsiye etti. Vatandaşların sandığa giderek iradesini göstermesi gerektiğini belirten Tancer; “Vatandaşlar önce sandığa gitsin sonra dilerlerse denize gitsinler’ diyen Tancer, sandığa gitmeyen vatandaşların eleştirme hakkı olmadığını da savundu. 

EYLÜL AYINDA AP’TA ÖNEMLİ GELİŞMELER OLACAK: 
Ulusal Birlik Partisi’nin dünyalılaşmak ve dünya ile bütünleşmek istediğini belirten Tancer, Hasan Taçoy’un partiden ayrılmasının ardından Meclis AB Uyum Komitesi’nde görev aldığını belirtti. Brüksel’de önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Tancer, Kıbrıslı Türkler için Eylül ayının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Tancer; “İlk defa Kıbrıslı Türk milletvekillerinin de 750 kişilik Avrupa Parlamentosu’nda gözlemci üye statüsü alması için oylama yapılacak ve zannederim ki bu statü bize verilecek. Türkiyemiz bile bu parlamentoda yokken Kıbrıslı Türkler böyle bir hakkı elde edecektir. Yalnızca Kıbrıs Türk halkı değil Türkiye’nin de temsilcisi olacaklar. Bunu düşündükçe gurur duyuyorum”dedi. 

TOMA DEĞİL TANK LAZIM 
Türkiye’de yaşanılan şiddet olayları ve bu olayların ülkemize yansımalarını değerlendiren Tancer, TOMA alımı ve TOMA kullanımıyla ilgili ilginç bir açıklama da yaptı. Ülkemize bir TOMA alınacağını basından duyduğunu belirten Tancer, bu alımı gereksiz bulduğunu dile getirdi. İnsan organizmasına zarar vermeden yapılacak her türlü demokratik gösteriye saygısı olduğunu söyleyen Tancer aksi durumlarda ise müdahalenin daha sert olabileceğini vurguladı. Tancer; “Taşı alıp da Hasan’ın Hüseyin’in kafasına asarsa, beyin kanamasından o insanları öldürmeye teşebbüs ederse orada o demokratik hak durur. O zaman müdahale şarttır. TOMA değil tankla da müdahale edersiniz oraya yeter ki başka insana zarar vermesin”dedi.

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.