1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, “BİTEBİLİR”
DENKTAŞ, “BİTEBİLİR”

DENKTAŞ, “BİTEBİLİR”

UBP döneminde işe alınan geçici işçilerin durumu hükümeti gerdi. Denktaş, “hükümet son bulabilir” derken, Başbakan Yorgancıoğlu, “Henüz her şey bitmedi” dedi.

A+A-

UBP döneminde işe alınan geçici işçilerin durumu hükümeti gerdi. Denktaş, “hükümet son bulabilir” derken, Başbakan Yorgancıoğlu, “Henüz her şey bitmedi” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın dün akşam saatlerinde hükümetin son bulacağına dair yaptığı açıklama ortamın ısınmasına neden oldu. Cumhuriyetçi Türk Parti genel Başkanı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Henüz her şey bitmedi, ne olacağını Denktaş ile konuştuktan sonra göreceğiz” dedi.

Yorgancıoğlu,Denktaş ile Hükümetin sonlana bileceğine dair açıklama yapıp yapmadığını Pazar günü soracaklarını ifade ederek, “Öfkenin yoğun olduğu saatlerde görüşmek iyi değildir. Bu nedenle bugün (dün) değil Pazar günü kendisine soracağız” şeklinde konuştu.

DENKTAŞ, “BİTEBİLİR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) döneminde işe alınan 366 kişinin işten durdurulması halinde hükümete son verebileceklerini belirtti. Serdar Denktaş, tüzük değişikliği için dün yapılan olağanüstü kurultayda, “Ülkenin sorunlarını çözmek için iki ortak, ortak aklı kullanarak kendi aramızda tartışarak, proje geliştirerek yola devam mı edeceğiz yoksa CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu kararları aynen geçerlidir diyerek hükümete son mu vereceğiz. Bu iki cevaptan birini pazartesi en geç almak durumundayız” dedi.

Serdar Denktaş kurultayda yaptığı yaklaşık 30 dakikalık konuşmasının büyük bir bölümünde hükümet ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) ile UBP Döneminde işe alınan 366 geçici kamu görevlisinin, yeni yılda sözleşmesinin yenilenmek istenmemesinden dolayı yaşanan sıkıntıdan bahsetti.

“KOALİSYONDA İŞİMİZ NE?”

Söz konusu çalışanların sözleşmelerinin yenilenmemesi yönünde CTP/BG Merkez Yönetim Kurulu’nun karar aldığını ileri süren Denktaş, “Bugün buna göz yummak yarın hükümetin tüm icraatlarını, ortağımızın Merkez Yönetim Kuruluna devretmek anlamına gelmiş olur. O zaman koalisyonda işimiz ne?” dedi.

Hükümet programında, “hukuka aykırı biçimde işe alınmış olanların görev süresinin uzatılmayacağının” belirtildiğini anımsatan Denktaş, hem geçici kamu görevlisi statüsünün kaldırılmasını öngören kamu reformunun bir iki aya kadar yasallaşacak olması hem de hükümet programındaki maddeye rağmen 366 kişinin işten durdurulmak istenmesini eleştirdi.

“HÜKÜMET PROGRAMI BAĞLAR”

Yasal olmayan yoldan işe alma durumu olsaydı işe alanların cezalandırılması gerektiğini ancak Başsavcılıktan gelen yazıda yasal olmayan bir durumun bulunmadığının belirtildiğine işaret eden Denktaş, “DP-Ulusal güçleri hükümet programı bağlar” dedi.

“SORUNLARI ERKEN ÇÖZEMEDİK...”

Hükümet olarak ekonomik sorunları çözemedikleri ve vatandaşı zamla karşı karşıya bıraktıkları için de halktan özür dileyen Denktaş, “Kucağımızda bulduğumuz sorunları erken çözemediğimiz için zamla halkımızı karşı karşıya bırakmak zorunda kaldık. Hayatın ucuzlaması için yapılacak çok şey var ama ortağımızın intikam hırsına takıldık kaldık” şeklinde konuştu.

“CEVABI EN GEÇ PAZARTESİ ALMAK DURUMUNDAYIZ”

Hükümet ortağı CTP/BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bugün görüştüklerini, yarın da görüşeceklerini belirten Denktaş,“Ülkenin sorunlarını çözmek için iki ortak, ortak aklı kullanarak kendi aramızda tartışarak proje geliştirerek yola devam mı edeceğiz yoksa CTP/BG Merkez Yönetim Kurulu kararları aynen geçerlidir diyerek hükümete son mu vereceğiz. Bu iki cevaptan birini pazartesi en geç almak durumundayız” dedi.

Hükümetin “intikam” duyguları ile hareket etmemesi gerektiğini ifade eden Denktaş, “Benim partilim atıldı, şimdi ben de o partiliyi atayım mantalitesiyle gidersek, yarın iktidar değiştiğinde benim çocuklarım yine sokakta kalmayacak mı? Artık yeter demek durumunda değimliyiz ?” ifadelerini kullandı.

Söz konusu insanları işe alanların, bugün söz konusu insanlar üzerinden “rant yapmaya çalıştığını” belirten Denktaş, “İşe alınmaları yanlıştı, bu şekilde tarih koyarak işten durdurulmaları yine yanlış. Ama en büyük yanlış koalisyon hükümeti olduğumuzu unutarak bir partinin MYK’da karar almak suretiyle diğer partiye bunu kabul ettirmeye çalışmaktır bu da kabulümüz değildir” dedi.

Tüm vatandaşlara “eşit” davrandıklarını göstermeleri gerektiğini kaydeden Denktaş, bunu başardıkları takdirde bir sonraki seçimleri de kazanacakları inancını ifade etti.

Partinin olağan kurultayının Ocak 2014 sonu veya Şubat 2014 başı yapılacağını belirten Denktaş, söz konusu kurultayda tüzükte bazı değişiklikler daha yapılabileceğini, bunu partililerle belirleneceğini kaydetti.

Denktaş, kurultaydan daha güçlü çıkmak ve parti olarak verdikleri sözleri tümüyle yerine getirebilmek için birlik olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Divan Başkanı İlkay Kamil de, DP Ulusal Güçler’in çok zor bir dönemde hükümette görev aldığını belirtti ve Parti Başkanının partili ile yeni yılda kucaklaşacağını kaydetti.

YORGANCIOĞLU, “HENÜZ HERŞEY BİTMEDİ”

Açıklama üzerine Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise “Denktaş’ın ağzından bir şey duymadım.Kendisi ile görüştükten sonra açıklama yapacağım”dedi. Yorgancıoğlu, “UBP döneminde işe alınan 366 kişi ile ilgili görüşmeler sürüyor.Uzlaşı sağlanmaya çalışılıyor.Değerlendirmeler daha bitmedi”şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu, “CTP-BG-DP-UG Hükümeti son bulabilir mi?Denktaş’ın açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine de, “Denktaş ile Pazar (Bugün) günü görüşeceğim.Onun ağzından bir şey duymadan açıklama yapmak doğru olmaz.Ancak geçicilerin durumu ile ilgili uzlaşı görüşmelerimiz devam ediyor. Hükümet sonlanabilir mi bunu göreceğiz ancak daha henüz her şey bitmedi” dedi.

ÖFKESİ DİNMELİ

Yorgancıoğlu, “Hükümetin sonlana bileceğine dair açıklama yapıp yapmadığına dair Denktaş ile neden Pazar günü görüşmeyi uygun buldunuz sorusu üzerine ise, “Öfkenin yoğun olduğu saatlerde görüşmek iyi değildir. Bu nedenle bugün (dün) değil Pazar günü kendisine soracağız” şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu, hükümetin son bulması durumunda ekonominin kötü etkileneceğini, siyasi istikrarın bozulacağını ve bunun diğer sıkıntıları beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.