1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ CENEVRE ÖNCESİ "TASLAK METNİ" GÖRMEKTE ISRARCI
DENKTAŞ CENEVRE ÖNCESİ "TASLAK METNİ" GÖRMEKTE ISRARCI

DENKTAŞ CENEVRE ÖNCESİ "TASLAK METNİ" GÖRMEKTE ISRARCI

“Oyum bugünden hayır”

A+A-

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, DP 10. Olağan Kadın Örgütü Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, müzakerelerle ilgili "taslak metni" görmeden Cenevre'ye gidip gitmeme kararı almayacaklarını yineledi.

 

Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti liderlerini Ocak ayında Cenevre’de yapılacak Kıbrıs Zirvesi ve 5’li konferansa katılmaya daveti hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanının daveti üzerine kendilerinin de bir talep mektubu ilettiklerini söyleyen Serdar Denktaş, bu yazıda Cumhurbaşkanına; “Cenevre’de gerçekleşecek 5’li konferansın artık bütün olayın son aşaması olduğunu, buraya kadar gelindiğine göre ellerinde mutlaka bir taslak metinin var olduğunu, o taslağın kendileriyle de paylaşılmasını” istediklerini kaydetti.

Denktaş, böylelikle DP’nin 24 Aralık’ta gerçekleşecek 10. Olağan Kurultayı sonrası oluşacak yeni kurullarda bu taslak metin üzerinden Cenevre davetine katılıp, katılmama kararı vermesinin çok daha sağlıklı olacağını ancak Cumhurbaşkanlığından henüz böyle bir metinin ortaya çıkmadığı yönünde bir yanıt aldıklarını söyledi.

Serdar Denktaş, “Ocak ayında Cenevre’de artık sona gidiyoruz ancak henüz ortaya bir taslak metin dahi çıkmamış. Ama halkımıza pompalanan ‘artık sonuca geldik, çözüm çok yakın, çözüm olacak’ yönünde. Ben bu durumun büyük bir aldatmaca olduğu iddiasındayım” dedi. 

“Oyum bugünden hayır”

Olası bir referandumda bugünden oyunun “hayır” olduğunu da yineleyen Serdar Denktaş, siyasi eşitlikte, egemenliğin paylaşımında ve kullanımında zafiyetler gördüğünü söyledi.

Ancak gerek parti tabanı, gerekse halka bu kararını empoze etmediğinin de bilinmesi gerektiğinin altını çizen Denktaş, partililere şöyle seslendi:

“Benim kararım ‘hayır’ olsa da, sizlere yönelik henüz, oyunuz ‘evet veya hayır’ olsun demiyorum. Bunun için metinin ortaya çıkmasını bekliyorum. İşte o gün geldiğinde konuşacak, tartışacak, geleceğimizi, eşitliğimizi garanti eden bir sistem oluşmuşsa olumlu oyu elbette vereceğiz. Oluşmamışsa ve bizi yeniden 1963-74 arasına, hatta belki daha kötü günlere götürecek bir durum varsa veya halkımızın geleceğini tehdit eden bir unsur/unsurlar varsa ebetteki o zaman da cevabımız ‘hayır’ olur. Halkımız en sağlıklı kararı verecektir.”

Diğer yandan DP 10. Kadın Örgütü Genel Başkanlığına tek aday olarak Esen Yalın Aktoprak yeniden oy birliği ile seçildi.

DP Kadın Örgütü Merkez Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

“Şeyda Luckinger, Emete Gerçel, Turhan Dülgeroğlu, Pembe Tölük, Fatma Haydaroğulları, Şerife Yavuz, Emrim Kayıkçı, Aysel Ergün, Meryem Rıfkı, Samiye Yıldırım, İmren Aytaçoğlu, Azmiye Yınal, Reyhan Kişmir, Tülay Atalay.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.