1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: ‘‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ’’
DENKTAŞ: ‘‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ’’

DENKTAŞ: ‘‘HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ’’

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kırgızistan’dan gelen heyeti kabul etti.

A+A-

DENKTAŞ: “SİYASİ VE KÜLTÜREL İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ YÖNÜNDE DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kırgızistan’dan gelen heyeti kabul etti.

Kırgız heyetinde, Uluslararası Işıkkol Formu Başkanı Aksar Aimatov, Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Chynybai Tursunbekov, Atameken Partisi Genel Başkanı Omurbek Tekebaev, Meclisteki Atameken Partisi Grubu üyesi Saidulla Nyshanov ve folk sanatçısı Gulzada Ryskulova yer aldı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, siyasi ve kültürel bağları geliştirmek amacıyla ziyaretlerde bulunan heyetin, 30 Ekim’de Kuzey Kıbrıs’tan ayrılacağı kaydedildi.

Kırgızistan Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Chynybai Tursunbekov ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’de çok sayıda Kırgız öğrenci bulunduğunu ve her yıl Kırgızistan vatandaşlarının olduğu ülkelere gidip durumlarını, şartlarını, yaşantılarını gördüklerini ve değerlendirme yaptıklarını belirtti. Burada yaşayan, çalışan ve eğitim alan öğrencilerin, vatandaşların ülkelerine döndüklerinde Kuzey Kıbrıs için çalışmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise, son zamanlarda Kırgız öğrencilerin ve Kırgızistan’dan gelen turistlerin oldukça fazlalaştığını bu bağlamda burada bir Kırgızistan bürosu açılmasının yararlı olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Denktaş, müsait olan eski eserlerin değerlendirilerek büro tahsisi konusunda çalışma başlatılacağını da sözlerine ekledi.

Kırgızistan’ın ilk üst düzey ziyaretine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Denktaş, kardeş ülke Kırgızistan ile Kuzey Kıbrıs arasındaki ilişkilerin siyasi ve kültürel açıdan daha da gelişmesi yönünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.