1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “İŞSİZİM SÖZCÜĞÜNÜ BU ÜLKEDEN SİLECEĞİZ”
DENKTAŞ: “İŞSİZİM SÖZCÜĞÜNÜ BU ÜLKEDEN SİLECEĞİZ”

DENKTAŞ: “İŞSİZİM SÖZCÜĞÜNÜ BU ÜLKEDEN SİLECEĞİZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Değirmenlik’te miting düzenledi. Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, seçimi kazanmaları halinde, gençlerin iş arayan değil iş veren konumuna geleceğini belirterek, “İşsizim sözcüğünü bu ü

A+A-

DENKTAŞ: “İŞSİZİM SÖZCÜĞÜNÜ BU ÜLKEDEN SİLECEĞİZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, seçimi kazanmaları halinde, gençlerin iş arayan değil iş veren konumuna geleceğini belirterek, “İşsizim sözcüğünü bu ülkeden sileceğiz” dedi.
DP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Lefkoşa İlçe Başkan vekili Kemal Hıfzıoğlu’nun adayları tek tek tanıtarak başlattığı mitingde, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Ulusal Güçler Gazimağusa milletvekili adayı Ahmet Kaşif ve Hıfzıoğlu birer konuşma yaptı.

‘Başbakan Denktaş’ tezahuratları ile kürsüye çıkan Denktaş mitingdeki konuşmasına, “DP Ulusal Güçler, gücünü ve inancını kendi halkından, sevgisini ise bu toprakları ‘Vatan’ yapmak için kan dökmüş, ‘Gazi ve Şehit’ olmuş insanların vatan sevgisinden almıştır. DP Ulusal Güçler büyük bir partidir. İktidarı kuracak partidir” sözleriyle başladı.

“2006 yılından sonra CTP ve Küçük hükümetleri döneminde Türkiye ile varolan o gönül bağının zayıflatıldığını, vatandaşların devletinden koparılıp siyasetten uzaklaştırıldığını” öne süren Denktaş, “Niçin böyle oldu? Çünkü, 2006 yılında CTP, ÖRP’yi kurdurarak demokrasimizi katletti.

Oradan başlayan süreç, bu ülkede giderek yükselen ekonomik trendi tersine çevirdi. CTP için kötü yönetim derdik, İrsen Küçük geldikten sonra ‘yönetimsizlik’ demeye başladık” ifadelerini kullandı.

Kamu sektörünün çöktüğünü, sağlık sisteminin işlemez hale geldiğini ve ekonominin dibe vurduğunu iddia eden Denktaş, iktidara gelmeleri halinde tüm bu sorunları çözeceklerini söyledi.

DP Ulusal Güçler’in  gibi halkın arasına girerek, ‘Halk Kürsüsü’ kurup düşüncelerini dinlediğine dikkat çeken  Denktaş, “Hiç kimse, sizin düşüncelerinizi, sorunlarınızı ve sizin çözüm önerilerinizi dinlemedi. Ancak biz bunları dinleyerek her bölge için ayrı projeler hazırladık. Kendine güvenen, programını kendi belirleyen, gelecek ile ilgili vizyonunu ortaya koyan tek parti DP ulusal Güçlerdir” dedi.

Değirmenlik halkından kıyaslama yapmasını isteyen Denktaş, kendi dönemlerinde Değirmenlik için yapılan yatırımları hatırlattı; halka  “Değirmenlik ve bölgesine, yeniden hizmetin sağlanması için 28 Temmuz’da DP Ulusal Güçler’in meşalesinin altına mühür vurunuz” diye seslendi.

“İŞSİZİM SÖZCÜĞÜNÜ BU ÜLKEDEN SİLECEĞİZ”

Hükümete gelmeleri galinde gençlerin iş arayan değil iş veren konumuna geleceğini söyleyen Denktaş, “İşsizim sözcüğünü bu ülkeden sileceğiz” dedi. Türkiye’den gelecek olan suya dikkat çeken Denktaş, “Planlı tarım ile üreten ve ürettiğini satabilen bir ülke olacağız” dedi.

Başbakanlığı “şov yapmak için değil hizmet vermek için” istediklerini söyleyen Denktaş, “Bizler başınıza gelmek için değil. Ayağınıza gelmek için yetki istiyoruz” şeklinde konuştu.

28 Temmuz seçimlerinin ayrı bir önemi olacağını söyleyen Denktaş, “Bu seçim, halkı kamplara bölen, ayıran İrsen Küçük ve CTP’den kurtulma seçimidir” ifadelerini kullandı.

“Biz bir bütünüz” diyen Denktaş, halka şöyle seslendi, “Bizim içimizden geçen sevgi, bu ülkede bu toprakları vatan yapmanın rengidir.

Bayrağımızın rengi bizim temizliğimizin, ak alnımızın rengidir. ‘Benim iki bayrağım var’ diyen ve bu bayrak için hayatının son nefesine kadar uğraşan bir büyük liderin takipçileriyiz. Kim bize ‘hainsiniz’ diyebilir? Kim buna cüret edebilir? Alınlarını karışlarız.”

Boykot çağrılarına yönelik halka uyarılarda bulunan Denktaş, “Arkadaşlar sandığa gitmemek demek, kendi geleceğinizi boykot etmek demektir. Aranızda dolaşıp; ‘karma kullanın’ diyenler var. Karma kullanıp 5 partide birer adayın seçildiğini düşünün. Ne olacak? Hangi program çerçevesinde biraraya gelip o 5 parti aynı doğrultuda hareket edecek. Bu gerçek ortada dururken karma kullanarak oyunuzu heba etmeyin. Harcamayın” dedi.

AHMET KAŞİF: “KKTC DEVLETİNİ A’DAN Z’YE YENİ BAŞTAN YARATMAK İÇİN BU DEĞİŞİM ATEŞİNİ YAKTIK”

Mitingte konuşan DP Ulusal Güçler milletvekili adayı Ahmet Kaşif, “DP Ulusal Güçler iktidara geliyor” diyerek başladığı konuşmasında, ülkede değişimin ateşini yaktıklarını belirterek, KKTC devletini A’dan Z’ye yeni baştan yaratmak için, bu değişim ateşini yaktıklarını anlattı.  “Bu değişim ateşine gönül verenler meşalenin altına vuracağınız her mühür bu ateşi güçlendirecek ve hepimizi hep birlikte iktidara taşıyacak” dedi.

“Bizlere hain diyenler, koltukları için kendilerini satanlardır” diyen Kaşif, “Bizim yüzümüzde ayıp yok, bizim anlımız açık, arkamız temiz ama gelin sorun bakalım bize bu laf söyleyen efendiler kendilerinin mazilerini karıştırmasınlar hiç. Karıştırırsak nelerin çıkacağını çok iyi bilirler. Ama bizler bu yola kimsenin mazisini karıştırmak için çıkmadık. DP Ulusal Güçler bu şemsiyeyi kurarken gülmeyenin yüzünüzü güldürmek, devletimizi yüceltmek için yola çıktık” şeklinde konuştu.

Değirmenlik halkına seslenen Kaşif, “İşte bu güzelliği gördükten sonra, sizlerle birlikte olduktan sonra sevgi ateşini birlikte yaktıktan sonra korksun İrsen Küçük. Saçını boyamakla bu memlekete bir şey yapamazsın. Yaptığın yeter. Evine git artık evine” ifadelerini de kullandı.

HIFSIOĞLU

Lefkoşa İlçe Başkan vekili Kemal Hıfsıoğlu ise konuşmasında, “KKTC’nin geleceğini yeniden kurmak için, DP Ulusal Güçlere destek veren ve meydanları dolduran halkımıza teşekkür ediyorum” diyerek, Kıbrıs Türk halkına “bir nefes daha yakın olmak adına” meydanlarla halkla buluştuklarını söyledi.

DP Ulusal Güçlerin, vatandaşın tümünü eşit bir biçimde kucakladığının altını çizen Hıfsıoğlu, “Halkımızın yüzündeki gülümsemeyi çalan, geleceğini gömen zihniyete ‘dur’ demek için biz geleceğiz. DP Ulusal Güçler ile kişi iktidarına değil, halk iktidarını hep beraber kurmak için biz geleceğiz. Bunun için tüm vatandaşlarımızdan 28 Temmuz’da DP Ulusal Güçler meşalesinin altına mühür talep ediyoruz” dedi.

dnkkkkk.jpg

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.