1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ İSTİYOR DİYE VEREMEM!
DENKTAŞ İSTİYOR DİYE VEREMEM!

DENKTAŞ İSTİYOR DİYE VEREMEM!

“Senet aday olduğumuz gün bir anda imzalatıldı”

A+A-

 

Demokrat parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın, partiden istifa eden milletvekillerine tazminat davası açılacağına ilişkin açıklamasına ilk tepki, ilk istifayı gerçekleştiren Zorlu Töre’den geldi.

Töre, “Hem bana, hem de diğer arkadaşlara seçim sırasında imzalatılan senetler vardır. Buna göre; milletvekili seçilmemiz ve DP’den istifa etmemiz durumunda bizden yüklü miktarda para talep ediliyor” diyen Töre, senetlerin hukuken geçersiz olduğunu iddia etti.

İmzalanan senedi kamuoyuna duyuran Töre, “İçeriğini okumadan bunu imzaladım diye şimdi benden 500 bin TL isteyeceklerini söylüyorlar. Ben bu parayı ödeyemem, zaten bunu talep etme hakları yok” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, Demokrat Parti – Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın genel seçimlere aday olarak katılabilmek için kendisi ile birlikte UBP’den istifa eden diğer adaylara olduğu gibi DP’deki milletvekillerine de aynı senedi imzalattığını iddia etti. 

Zorlu Töre,  içeriği herkes tarafından merak edilen senedi dün kamuoyuyla paylaştı. 

Töre, “Ben senet imzalanması hiçbir zaman doğru bulmadım. Ama bizlere aday olabilmemiz için önümüze bu senedi şart koştular.  O dönemde benim de aklımda Demokrat Parti’ye geçmek vardı, Serdar Denktaş da bize gelip kendisi teklifte bulunmuştu. O dönemde yeni bir parti kurulması riskli idi bağımsız olarak seçimlere de girmek ne yazık ki seçim sistemimizden dolayı seçilme ihtimaliniz düşüyor. Bizlerde Demokrat Partiye bu şekilde geçme kararı aldık” dedi.

“Senet aday olduğumuz gün bir anda imzalatıldı”

Bu karar alındıktan sonra ortada senet imzalama konusunun olmadığını kaydeden Töre, kamuoyuna açıklama yapılacağı gün kendilerine haber verilmeden noterle birlikte senedin imzalatıldığını ifade etti. Kendisi ile birlikte aday olacak diğer vekillere de aynı senedin imzalatıldığını aktaran Töre, “Bunun şartları arasında partiden ayrılıp transfer olursak 500 bin TL’den başlayan rakamlar var. Ama hatırlatırım ben transfer olmadım partiden istifa ettim ve daha sonra Ulusal Birlik Partisine geçtim” diye konuştu. 

“Bana tebligat gelmedi”

“Bana hala tebligat gelmedi” diyen Töre,  “Dahası ben avukatlarıma danıştım bu senedin geçerliliği yoktur. Şimdi de baskıcı bir zihniyetle herkesi partide tutmaya çalışıyor. Bu senet demokratik bir davranış şekli değildir. Tek adamlıktan öte değildir” açıklamalarında bulundu.

“İçeriğini bilmeden imzaladım"

“Senedin içerisinde vekillerle ilgili kararları da kendisinin üreteceği, kendi kararların dışında herhangi bir vekil herhangi bir açıklamada bulunamaz diye de ibareler” olduğunu bildiren Zorlu Töre şöyle devam etti: “Böyle bir anlayışla aynı yol yürünür mü? Siz söyleyin. Ben bu senedi imzaladığımda içeriğini bilmiyordum okumadan imzaladım.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum