1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ…
DENKTAŞ’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ…

DENKTAŞ’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ…

Üstel, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı her geçen gün artan bir sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi.

A+A-

ÜSTEL: “DENKTAŞ’IN GÖSTERMİŞ OLDUĞU YOLDAN AYRILMAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, Girne Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı her geçen gün artan bir sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi.
 
Üstel Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın 3. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Üstel mesajında, “Değerli liderimizin bizlere bıraktığı başta cumhuriyetimizi ve kendisine has ilkelerini sonsuza dek yaşatacağımızı ve bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Türk milletinin gönlünde çok özel bir yere sahip olan Kurucu Cumhurbaşkanımız ve toplum liderimiz Sn. Rauf R. Denktaş'ı, vefatının 3.üncü. yıldönümünde derin bir üzüntü içinde saygıyla anıyoruz. Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu, mücahit, lider, devlet adamı olan R.Raif Denktaş, tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecektir” ifadelerine yer verdi.
 
Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin önderi Rauf Denktaş’ın tüm hayatını adadığı Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını Anavatan Türkiye ile fikir, gönül birliği içinde, dirayet ve özveriyle savunduğuna işaret eden Üstel, Denktaş’ın son nefesine kadar Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin korunması yönünde uğraş verdiğini vurguladı.

Denktaş’ın değerli bir devlet adamı, ufku açık bir siyasetçi olduğunu ifade eden Üstel, Denktaş’ın bu olağanüstü mücadelesinde herkesin saygısını kazandığını kaydetti.

“Gençlerimize bunları en iyi şekilde aktarmak ve emanet aldığımız devletimize sahip çıkmak onlara karşı en yüce görevimizdir” şeklinde devam eden Üstel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanına çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan bir devlet adamı olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı kaybettiğimiz 13 Ocak 2012 tarihi, sadece O’nun ölüm yıldönümü değil, Kıbrıs Türk Halkı olarak böyle bir değere sahip olmanın gururuyla onun düşüncelerini anlamak, anlatmak ve yaşatmak günü olmalıdır.  Kıbrıs Türkleri olarak Rauf Raif Denktaş’ın göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı vurgulayarak, onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Aziz ruhu şad olsun.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.