1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ,TORBALI SANAYİCİLERİ KABUL ETTİ
DENKTAŞ,TORBALI SANAYİCİLERİ KABUL ETTİ

DENKTAŞ,TORBALI SANAYİCİLERİ KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Torbalı Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kabul etti.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Torbalı Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kabul etti.

Kabul sırasında Torbalı Sanayici ve İşadamları Derneği heyetine Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi eşlik etti.

Torbalı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tahsin Cesur Ayaz, KKTC’ye Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi’nin davetiyle geldiklerini belirterek, burada gördüklerinin gelecekle ilgili umut verdiğini söyledi.

KKTC’yi yatırım imkanlarını değerlendirmek için ziyaret ettiklerini ifade eden Ayaz, yıllardır çözümlenemeyen Kıbrıs sorununun da çözümünü temenni etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise, TC’yle ekonomik işbirliğinin her zaman mutluluk verici olduğunu kaydederek, serbest ticaret anlaşması için de çalıştıklarını belirtti.

KKTC’deki ekonomik hayat hakkında da kısaca bilgi veren Denktaş, ekonomik alanda gelişimi sağlamak için atmaya çalıştıkları adımlarla ilgili de bilgi verdi.

Denktaş, çözümün tek tarafın isteğiyle gerçekleşemeyeceğini ifade ederek, Rum tarafının ortak metin konusunda bile Kıbrıslı Türkleri adam yerine koymadığını belirtti. Denktaş, Kıbrıs sorununun siyaseten çözülmesinin zor olduğunu ifade ederek, KKTC’yle TC arasında yaratılacak ekonomik gücün, hem TC’ye hem de Rum tarafına avantaj sağlayacağına inandığını belirtti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.