1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEPREM KORKUSU!
DEPREM KORKUSU!

DEPREM KORKUSU!

Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde dün sabah meydana gelen sarsıntı sonrasında sınıflar boşaltıldı.

A+A-

Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde dün 10.30 ve 11.00 saatleri arasında meydana gelen sarsıntı, hem öğrencilerin, hem de öğretmenlerin deprem paniği yaşamasına neden oldu. Okul binasının kısa süre sallandığını ve camlardan ses geldiğini belirten öğretmenler, tedbir amacıyla sınıfları boşalttı ve öğrencileri okul bahçesine çıkardı.

Yaklaşık 1 saatlik beklemenin ardından öğrenciler panik ve korku içinde sınıflarına yerleştirilerek bir süre daha derslerine devam etti.

Öğretmen ve öğrenciler okulun aniden sallanmaya başladığını, sallanmanın etkisiyle camlardan şiddetli bir ses geldiğini söylediler.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Müdürü Bahadır Volkan, sallantının olduğu sırada kendisinin okulda olmadığını söyledi.

Okuldaki görevlilerden aldığı bilgiye göre şiddetli bir sallantı olduğunu öğrendiğini belirten Bahadır Volkan, öğrencilerin panik olduklarını ve korktuklarını kaydetti.

Öğretmenlerin yapılması gerektiği gibi öğrencileri sınıflardan boşalttığını ve okulun bahçesinde güvenli bir yerde beklemeye aldıklarını söyleyen Bahadır Volkan, derslerin daha sonra devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kendisinin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan aldığı bilgiye göre denizde 4 şiddetinde deprem olduğunu anlatan Volkan, yetkililerin gerekli araştırmayı yapıp okulda ciddi tedbir alması gerektiğini dile getirdi.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay ise, biri saat 13.17’de Ağrotur’da 3.4 şiddetinde, diğeri de 14.18’de Mersin açıklarında 2.9 şiddetinde deprem olduğunu söyledi.

Fehmi Oktay, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde yaşanan olayla ilgili olarak ne öncesinde ne de o sıralarda herhangi bir deprem kayıt edilmediğini ifade etti.

Oktay, bir patlama sonucu bir sarsıntı gerçekleşmiş olsa cihazlarının onu da kaydedeceğini ancak o sıralarda böyle bir durum görünmediğini dile getirdi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.