1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEREBOYU, PRONTO ÇEMBERİ'NDE SİYAH KURDELE DAĞITILDI
DEREBOYU, PRONTO ÇEMBERİ'NDE SİYAH KURDELE DAĞITILDI

DEREBOYU, PRONTO ÇEMBERİ'NDE SİYAH KURDELE DAĞITILDI

“Trafikte Bencilliğe Son” ismini taşıyan eylem ... “Pronto Çemberi” olarak bilinen yerde..

A+A-

Lefkoşa Gençlik Merkezi’ne bağlı Adalı Gençlik, trafik kazalarına dikkat çekmek için dün eylem düzenledi.

“Trafikte Bencilliğe Son” ismini taşıyan eylem Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi’nde, “Pronto Çemberi” olarak bilinen yerde yapıldı.

Söz konusu eylemde “Trafikte Siyah Kurdele” kampanyası başlatıldı, bu güzergâhı kullanan araç sürücülerine siyah kurdele dağıtıldı.

Adalı Gençlik adına eylemde Çağın Nevruz Özsoy bir basın açıklaması yaptı.

“İNSAN HAYATINA GEREKEN ÖNEM VERİLMİYOR MU SORUSU”

Özsoy, Lefkoşa - Güzelyurt anayolunda 3 kişinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin de ağır yaralandığı trafik kazasına dikkat çekerek, bu üzücü olaya karşı sessiz kalamayacaklarını ifade etti, ülkede yaşanan ölümlü trafik kazalarına işaret etti.

Çağın Nevruz Özsoy, kazada hayatını kaybedenlerden İmge Kozok’un eski yönetim kurulu üyeleri olduğunu anımsattı.

Ülke trafiğinde “çağdışı” ve “yetersiz” uygulamalar olduğunu savunan Özsoy, sürücülerin trafikteki sorumsuz davranışlara dikkat çekti.

Çağın Nevruz Özsoy, “Bunca insanın hayatını trafik kazalarında kaybetmesi akıllara “insan hayatına gereken önem verilmiyor mu?” sorusunu getiriyor” dedi.

“TRAFİKTE SİYAH KURDELE” KAMPANYASI

Trafiğin bir sorumluluk projesi olduğunu ve bu projenin insan varoldukça süreceğini ifade eden Özsoy, herkesi trafikte daha sorumlu davranmaya çağırdı.

Çağın Nevruz Özsoy, trafikte ölümlerin ve yaralanmaların olmaması için “Trafikte Siyah Kurdele” kampanyasını başlattıklarını söyledi.

“Biz trafik kurallarını çiğnedikçe hayat da bizi çiğniyor”, “Trafikte duyarlı olmak insan hayatına duyarlı olmaktır”, “En büyük trafik cezasını canınızla ödersiniz”, “Telefonu bırak evde bakan” gibi pankartlarının taşındığı eyleme, Gençlik Merkezi, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, HAS-DER, Genç FOLK-DER ve Poseidon Kültür Sanat Merkezi destek verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.