1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERELER DOLDU YOLLARA TAŞTI
DERELER DOLDU YOLLARA TAŞTI

DERELER DOLDU YOLLARA TAŞTI

Dereler doldu yollara taştı

A+A-

Aylardır beklenen yağmur olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Aşırı yağış ve yağışın neden olduğu toprak kayması bazı yolların geçici süre trafiğe kapanmasına neden oldu
Ülkeyi salı gününden beri etkisi altına alan yağışlı hava, dün bazı yolların kapanmasına ve hasara yol açtı.

Dün saat 03.00 civarında başlayan gök gürültülü dolu yağışı, fırtınayla birleşince bazı bölgelerde hasara neden oldu. Bazı yollar da trafiğe kapandı.

1-20161202125414.jpg

Yollar dereye dönüştü
Dere görünümü alan Girne-Lefkoşa anayolu da bir süre trafiğe kapatıldı. Yolun sabah saat 5:30 sıralarında trafiğe açılmasının ardından ise sürücüler yolda güçlükle ilerledi.

Lefkoşa’da Doktor Fazıl Küçük bulvarının Sanayi Bölgesi’ndeki bölümünde Mağusa istikametine doğru olan iki şerit de sular altında kaldı. Arabalar bu yolda güçlükle ilerledi.

2-679.jpg

Okul servisi su ortasında kaldı

Sanayi bölgesinden geçen bir okul servisi ise, Işıl reklam önündeki bölümde biriken suyun ortasında kaldı. İtfaiyenin yardımıyla sudan çıkarılan  servisteki çocuklar başka bir araçla okullarına ulaştırıldı.

Yağış ve fırtına ülke genelinde hasara neden oldu
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan verilen göre ise, Karşıyaka-Kozanköy, Karaağaç-Alevkayası, Ötüken-Kuzucuk-Sınırüstü, Değirmenlik-Alevkayası 1-2. kilometreler arası, Ergenekon-Tirmen kavşağının 100 metre ilerisi aşırı yağış, toprak ve kaya düşmesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Saatler süren çalışmaların ardından yollardaki trafik ulaşımı yeniden sağlandı.

Yağmur, dolu, şiddetli rüzgar ve fırtına bazı köylerde de hasara yol açtı. Köylerin genellikle ağıllar bölgelerinde sorunlar yaşanıyor.

Yıldırım ve Turunçlu köylerinde elektrik direkleri ve su depoları devrildi, çatılar uçtu.
İskele’ye bağlı Boğaziçi köyündeki ağıllar bölgesi de hasar görürken, fırtına yüzünden bir ambarın kalasları söküldü.

3-351.jpg

Eğitim Bakanlığı: Eğitime ara verilmeyecek

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, muhtemel hava durumu araştırıldıktan sonra bugün okullarda eğitime devam edilmesi kararı alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin içinde bulunduğu elverişsiz hava şartları nedeniyle, yarın muhtemel hava şartlarının eğitimi aksatacak boyutta olup olmadığı konusunda Meteoroloji Dairesi’nden bilgi alındığı belirtildi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.