1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DERİNYA” BELEDİYESİ ARA BÖLGEYİ İSKÂNA AÇMAK İSTİYOR
“DERİNYA” BELEDİYESİ ARA BÖLGEYİ İSKÂNA AÇMAK İSTİYOR

“DERİNYA” BELEDİYESİ ARA BÖLGEYİ İSKÂNA AÇMAK İSTİYOR

“Derinya” Belediye Başkanı Andros Karayannis BM Barış Gücü denetimindeki ara bölgede arsa açıp bunları Derinyalı genç çiftlere dağıtmak istiyor

A+A-

BARIŞ GÜCÜ’NDEN RET YANITI ALINCA ANASTASİADİS’TEN NÜFUZ KULLANMASINI İSTEDİ

“Derinya” Belediye Başkanı Andros Karayannis BM Barış Gücü denetimindeki ara bölgede arsa açıp bunları Derinyalı genç çiftlere dağıtmak istiyor. ¬BM’ye götürdüğü talebine kesinlikle hayır yanıtı alınca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e mektup göndererek “nüfuzunu kullanmasını” istedi.

Haravgi “Derinyalı Gençleri Kaybediyoruz... Derinya Belediye Başkanı Genç Çiftlere Arsa Dağıtımı İçin Başkan Anastasiadis’ten Yardım İstiyor” başlıklı haberinde Karayannis’in Anastasiadis’e mektup göndererek iskân sorunu nedeniyle genç çiftlerin Derinya’yı terk ettiğini, bunu önüne geçilmesi için Anastasiadis’in müdahale etmesini istediğini yazdı.

Habere göre Karayannis Anastasiadis’ten öncelikle; ara bölge içerisindeki “devlet arazisinde göçmen arsası dağıtımı yapılmasına engel olan BM Barış Gücü komutanlığı nezdinde nüfusunu kullanmasını” istiyor.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak Karayannis’in Anastasiadis’e gönderdiği mektupta Derinya bölgesinin yüzde 75’inin 1974’ten beridir “işgal altında olduğunu” iddia ederek, arsa dağıtımı için uygun devlet arazisi olmadığından Derinyalı genç çiftlerin iskânında büyük zorluklar yaşandığını belirttiğini yazdı.

Habere göre Karayannis Derinya’da en son arsa dağıtımının 1997’de yapıldığını ve bu kapsamda sadece 12 arsa dağıtıldığını anlatarak, son zamanlarda çevre köylere taşınmakta olan genç çiftleri Derinya’da tutabilmek için yeni arsa dağıtımı yapılmasının şart olduğunu belirtti. Rum Şehircilik Dairesi tarafından bu amaca uygun bulunan arazinin ara bölge içerisinde olduğunu, buranın iskâna açılmasının da BM’nin kesin bir dille reddetmesi engeline takıldığını anlatan Karayannis Anastasiadis’ten, bahse konu bölge içerisinde arsa açılıp dağıtılmasına rıza göstermesi için BM Barış Gücü nezdinde nüfusunu kullanmasını istedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.