1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERİNYA'DA ŞİMDİ DE 'İSTİMLAK' SORUNU
DERİNYA'DA ŞİMDİ DE 'İSTİMLAK' SORUNU

DERİNYA'DA ŞİMDİ DE 'İSTİMLAK' SORUNU

Derinya'da şimdi de 'istimlak' sorunu

A+A-

Liderlerin 29 Mayıs günü ara bölgede yaptıkları 4,5 saatlik görüşmeden sonra açıkladıkları 5 maddelik Güven Yaratıcı Önlem paketinin en çok tartışma konusu olan Derinya Kapısı meselesinde yeni sorunlar ortaya çıktığı, ancak bu kez sorunların Kıbrıs Türk tarafı kaynaklı değil, Kıbrıs Rum tarafı kaynaklı olduğu iddia edildi.

Kıbrıs Postası’nın güvenilir bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, Derinya Kapsının 3 kilometrelik güzergahının, Kıbrıs Türk tarafına düşen 2,7 kilometrelik kısmındaki sorunlar tek tek aşılırken, Kıbrıs Rum tarafının payına düşen 300 metrelik kısımda sorunlar var. Alınan bilgiye göre, yolun geçeceği 300 metrelik kısmın 150 metresinin Kıbrıslı bir Rum’un koçanlı malı olması ortaya ‘istimlak’ sorunu çıkartırken, Rum Hükümetinin ise sorunu çözmekte ‘yavaş’ davrandığı iddia ediliyor.

Gazetemizin edindiği bilgilere göre, Rum tarafında ‘ne de olsa yine Türklerden kaynaklı bir sorun ortaya çıkacak, acelemiz yok’ düşüncesinin hakim olduğu iddia edilirken, söz konusu malın sahibinin de malın istimlak edilmesi noktasında ‘isteksiz’ davrandığı da gelen bilgiler arasında.

Derinya Kapısının açılmasının gündeme gelmesinden sonra özellikle Kıbrıs Türk tarafının sivil makamları ile askeri makamlarının karşı karşıya geldiği iddiaları basınında günlerce tartışılmış, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın askeri makamlar ile ters düştüğü yazılmıştı.

Ancak iki taraf arasında sürdürülen görüşmeler sonunda karşılıklı uzlaşı sağlanmış ve bu uzlaşının sağlanmasında Türkiye Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ziyaretinin öneminin altı çizilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.