1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERSLERE İÇERİDE ÇALIŞACAKLAR
DERSLERE İÇERİDE ÇALIŞACAKLAR

DERSLERE İÇERİDE ÇALIŞACAKLAR

Zanlıların öğrenci olduğunu söyleyen Avukat, cezaevine gönderilmeleri halinde okula devam edemeyip mağdur olacaklarını iddia etti.

A+A-

Gazimağusa’da, Narkotik Polisi tarafından yapılan aramada tasarruflarında 816 gram “eroin” türü uyuşturucu madde bulunan Hakan Yaşar, Tuncay Alptekin ve Özcan Uygar Karay dün çıkarıldıkları Gazimağusa Kaza Mahkemesi tarafından 2 ay hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderildi.

Avukat mahkemeye 2 kefil getirdi

İddia Makamının geçtiğimiz Cuma günü talep ettiği 3 ay cezaevi talebine zanlı avukatları İbrahim Demirtaş’ın itiraz etmesi üzerine mahkeme düne ertelenmişti. Duruşmada zanlıların Avukatı İbrahim Demirtaş,  mahkemeye zanlıların serbest kalmaları halinde yargılanmaktan kaçmayacaklarına kefil olabileceğini iddia ettiği 2 tane tanık dinletti.

Eğitimleri sekteye uğrayacak

Zanlıların öğrenci olduğunu söyleyen Avukat İbrahim Demirtaş, cezaevine gönderilmeleri halinde okula devam edemeyip mağdur olacaklarını iddia etti. Zanlıların serbest kalmaları halinde K.K.T.C’ yi terk etme gibi bir nedenlerinin olmadığını söyleyen Demirtaş, zanlıların kaçabileceklerine dair hiç bir ihbar veya somut delilin olmadığını, bunun sadece varsayımdan ibaret olduğunu anlatarak zanlıların uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.

İtham edildikleri suç çok ciddi

İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Hasan Çaltılı ise zanlıların itham edildikleri suçların çok ciddi ve Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak suçlar olduğunu söyleyerek, konu suçlara Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği muhtemel cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olacağını, dolayısı ile zanlıların serbest kalmaları halinde yasa dışı yollardan KKTC’yi terketmelerinin kuvvetle ihtimal olacağını vurgulayarak zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Kefillerin izahı yeterli olmadı

Huzurundaki hitapları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, huzurundaki zanlıların itham edildiği suçların çok ciddi ve vahim suçlar olduğunu, yasa koyucunun konu suçlara 18 yıla kadar hapislik öngördüğünü, zanlıların KKTC ile bağlarının sadece öğrencilikten ibaret olduğunu, zanlı avukatlarının zanlılar için tanık olarak dinlettiği kefillerin, zanlıların kaçması halinde imza ettikleri kefaleti hangi şartlarda yerine getirebileceklerini yeterince izah edemediğini söyleyerek, zanlıların 2 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.