1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DESPOTLUK SUÇLAMASI
DESPOTLUK SUÇLAMASI

DESPOTLUK SUÇLAMASI

Gönyeli’ de yürütülen kaldırım çalışmalarından şikâyetçi olanlar, belediye başkanının halkın değil, kendi istediğini yaptığını ileri sürdü

A+A-

Gönyeli bölgesinde üç ay önce başlatılan kaldırım çalışmaları devam ediyor. Ancak Gönyeli’deki bazı esnaflar, bölge sakinleri ve Lefkoşa-Gönyeli arası yolcu ulaşımını sağlayan dolmuş şoförleri, üç ay öne başlatılan ve halen devam eden kaldırım çalışmalarının hayatlarını zindana çevirdiğini savundu. Daha önce basın aracılığı ile birçok kez seslerini duyurmaya çalışan şikâyetçi kesim, kaldırımların park sorununa neden olduğunu, işlerini aksattığını ve yolların daralmasından dolayı trafik kazalarına neden olduğunu belirttiler.

YOLLAR DARALDI, TRAFİK AKSADI
Dolmuş şoförleri, kaldırımlardan dolayı yolların daraldığını, bu nedenle özellikle sabah 07.00-08.00 öğlen 12.00 ile 13.00, akşamları ise 17.00 ile 18.00 saatleri arasında Gönyeli ’de trafik kâbusu yaşandığını belirtti. Kaldırım çalışmalarından sonra 15 dakika gecikmeli olarak sefer yapabildiklerini öne süren dolmuş şoförleri, işlerine veya başka herhangi bir yere yetişmek isteyen ancak tıkanan trafikten dolayı geciken Gönyeli sakinlerinin de durumdan oldukça rahatsız olduğunu söyledi.

BAZILARI MEMNUN DEĞİL
Kaldırımlardan şikâyetçi olan esnaf kesimi de işyerlerinin önünde araç için park yeri kalmadığını, bu nedenden dolayı işlerinin sekteye uğradığını iddia etti. Şikâyetçi olan çalışan kesimin defalarca Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'ye müracaat ettiklerini ancak başkanın sadece kendi istediklerini yaptığını iddia eden esnaf, Benli’yi ‘despot’ olmakla suçladı. Esnaf ayrıca belediye başkanının kardeşine ait market için ayrıcalık gösterdiğini iddia etti.

Mehmet Büyükoğlu (esnaf)
BELEDİYE BAŞKANI HALKI UMURSAMIYOR
Mehmet Büyükoğlu, daralan yollardan dolayı işyeri önünde sürekli trafik kazaları meydana geldiğini ifade etti. Büyükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaldırımları düzelteyim derken yolları daralttılar. Aslında yapmaları gereken şey yolları genişletip düzeltmekti. Daralan yollardan dolayı sürekli trafik kazaları meydana geliyor. Kaldırım yapıldı, park yeri verilmedi. Bu nedenle park edecek yer kalmadığı için müşteri sayısında azalma oldu. Bize park yeri imkânı sağlanmazken kendi akrabalarının işyerleri için bu imkânı sağladı. Bu ayrımcılıktan dolayı Gönyeli’ de birçok esnaf şikâyetçi. Birçok kişi belediye başkanına gidip şikâyetlerini dile getirdi ancak başkan sadece kendisinin istediklerini yapıyor. Ben ne dersem o olur mantığı iler hareket ediyor. Bu resmen despotluktur.”

Meliz Büyükoğlu( esnaf)

BURASI AB DEĞİL KKTC
Babası Mehmet Büyükoğlu ile birlikte çalışan kızı Meliz Büyükoğlu ise Kuzey Kıbrıs’ta çok geniş kaldırımlara gerek olmadığını, Kıbrıs Türk Halkı’nın alışkanlıklarının farklı olduğunu dile getirdi. Meliz Büyükoğlu, “ Belediye Başkanımız AB standartlarında yollara ve kaldırımlara sahip olmamız için bu çalışmayı başlattığını söylüyor. Ancak unutulmamalıdır ki burası AB değil, KKTC’dir. Her ülkenin kendisine has özellikleri olduğu gibi bu ülkenin de yapısı farklıdır. Bizim ülkemizde neredeyse herkesin arabası vardır. İnsanlarımız araçları ile alış veriş yapacakları dükkân veya mağazanın en yakınında durur, o şekilde alacağını alır. İnsanların arabayı çok uzağa park edip yürüyeceğini sanmıyorum. Bu ülkede kimse yaya yürümez, kaldırımlarda yürümez. Ayrıca uzun süreden beridir süren çalışmalar da bölge sakinlerini çileden çıkardı” şeklinde konuştu.

Emel Taçağ( Eczacı)

ÇÖZÜM GEREK, SORUN DEĞİL
Eczane işletmecisi Emel Ataçağ’ta kaldırımların işlerini sekteye uğratmasından şikâyetçi oldu.Ataçağ,müşterilerinin;hasta,engelli,yaşlı ya da acil vakalardan dolayı eczaneye gelen kesimden oluştuğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaldırımdan dolayı insanlar uzağa park edip yürümek zorunda kalıyor. Oysaki bazen engelli, bazen yaşlı bazen de acil ihtiyacı olan insanları eczaneye geliyor. Bu kişilerin araçlarını uzak bir alana park edip yürüme imkânları yok. Bu sıkıntımı yazılı dilekçe ile belediye başkanına bildirdim. Ancak olumlu bir cevap alamadım.”Ataçağ, park sorunundan dolayı insanların başka eczanelere yöneleceğini, böylelikle işlerinin çok kötü bir duruma geleceğini söyledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.