1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET HASTANELERİNDE BİR GARİP DURUM
DEVLET HASTANELERİNDE BİR GARİP DURUM

DEVLET HASTANELERİNDE BİR GARİP DURUM

Bir garip durum

A+A-

Geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında diğer devlet hastanelerinden daha fazla hastaya bakan Girne Akçiçek’te 55 hemşire 26 doktor, Lefkoşa’da ise 370 hemşire 147 doktor var

Kuzey Kıbrıs’ın en gözde kenti, turizmin başkenti Girne’nin nüfusu sürekli artıyor. 2011’de yapılan son nüfus sayımına göre Girne’de 72 bin 284 kişi yaşıyor ve bu sayı turizm mevsiminde daha da artıyor.

Özellikle yabancıların yardımlarıyla bazı eksiklerini gidermeye çalışan Girne’deki Akçiçek Hastanesi 2013 yılının ilk sekiz ayında 112 acil arama sonucu, bin 790 hastaya hizmet verdi. Aynı dönemde  Lefkoşa’nın 112  aramalı hastası ise bin 610, Mağusa’nın bin 247, Cengiz Topel’in de 444 olarak saptandı.

Girne Akçiçek’in acil servisinde, aynı zamanda 112 vakalarına bakan 16 hemşire görev yapıyor. Toplam hemşire sayısı ise 55, doktor sayısı da 26.

Başkent Lefkoşa’daki Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde toplam 370 hemşire ve 147 doktor görev yapıyor.

Nüfusu 69 bin 741 olan Gazimağusa’da 130 hemşire ve 54 doktor bulunuyor.

Girne’de MR cihazı yok

‘Güvenilir kaynaklardan’ elde edilen bilgilere göre Mağusa Hastanesinde tomografi ve MR cihazları bulunuyor. Daha fazla nüfusa hizmet veren Girne Dr. Akcicek Hastanesi bunların  hiçbirine  sahip değil ...

Radyoloji uzmanı olmadığı için acile gelen vakalar  ultrasaund için Lefkosa’ya sevk ediliyor. Yine kafa ve göğüs travmaları tomografi cihazı olmadığı için ihtiyaçlı durumlarda hastalar yine Lefkoşa’ya  gönderiliyor.

Girne Hastanesi yakındada yeni Acil Servisi'ne ve Temmuz'da diyaliz bölümüne kavuşacak.

Hastanenin donanımını ve cihaz ihtiyaclarının büyük bir kısmını Girne Akcicek Hastanesi Kalkındırma Derneği tarafından sağlanıyor, ayrıca hastaneye gönüllü kan bağışı yapılıyor.

Çalışanların yüzü gülüyor

Hastalar, Girne Akçiçek hastanesi’nde bazı önemli cihazların bulunmamasını üzüntüyle karşıladıklarını bnelirtirken, doktor ve hemşirelerin güler yüzlü hizmetlerinden memnun olduklarını söylediler.

Bir hasta telefon açtığı zaman acilden çok hızlı karşılık gördüğünü ve sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtirken, “hastanelerde güler yüzlü hizmete hasret kalmıştık, onu burada buldum” dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.