1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET KURUMLARINA ÇEKİ DÜZEN”
“DEVLET KURUMLARINA ÇEKİ DÜZEN”

“DEVLET KURUMLARINA ÇEKİ DÜZEN”

“DEVLET KURUMLARINA ÇEKİ DÜZEN”

A+A-

“KURUMLAR GÜÇLENMELİ, MÜCADELEYİ DAHA ETKİN ŞEKİLDE YENİ NESİL YÜRÜTMELİ”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Dernek Başkanı Ferdiye Ersoy ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Özersay, kurumların güçlenmesi, devletin herkese adil hizmet üretmesi ve mücadelenin çok daha etkin şekilde yeni nesil tarafından yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay ziyarette yaptığı konuşmada “Bizler yeni neslin temsilcileri olarak, yeni ve farklı bir siyaset anlayışıyla, işinin ehli insanlar olarak bu görevleri yapmaya hazırız” dedi. 

Kimlik mücadelesinin başarılı şekilde yürütülebilmesi için toplumsal düşünme yeteneğinin sağlam ve güçlü olması gerektiğine vurgu yapan Özersay, kimlik mücadelesi verilen yerlerde o kimliğin kamu otoriteleri ile yani devletle örtüşmesi gerektiğini kaydetti.

“DEVLET KURUMLARINA ÇEKİ DÜZEN”

Bu konuda KKTC’de ciddi problemler yaşandığının altını çizen Özersay, şöyle konuştu:

“Kapsamlı bir çözüm bulunması halinde bunun yaşayabilir olması ve haklarımızın kağıt üzerinde kalmaması için, çözümsüzlüğün bizim irademiz dışında sürmesi durumundaysa kendi kendimizi en iyi biçimde yönetebilmemiz için var olan kamu otoritelerine, yani devletin kurumlarına çeki düzen vermemiz gerekir. Bunu başarmamız halinde Kıbrıs Türk kimliği de her zamankinden daha güçlü olacaktır, bu kadar yıldır devam eden kimlik mücadelesi ve kendi irademize sahip çıkma mücadelesi ancak bu şekilde başarıya ulaşabilecektir.”

“SEÇİLECEK CUMHURBAŞKANI DIŞ İLİŞKİLERDE VE ÜLKE İÇİNE DÖNÜK LİDERLİK GÖSTERMELİ”

Özersay, seçilecek cumhurbaşkanının birden fazla misyonu yerine getirmesi gerektiğini akılda tutmak gerektiğini ifade ederek, “Bu görevi yerine getirecek olan kişinin bir yandan dış ilişkiler diğer yandansa bu ülkenin içe dönük olarak iyi yönetilmesi için yetki kullanarak siyasi liderlik göstermesi son derece önemlidir. Kimliğimize sahip çıkmak için kamu otoriteleri ile vatandaşları barıştırmak, devlete olan güveni tesis etmek zorundayız” dedi.

Olası bir çözümün yaşayabilir olması için, halkın iradesi dışında çözümsüzlüğün devamı halindeyse kendi kendilerini en iyi şekilde yönetebilmeleri için vatandaşı iyi çalışan ve kaliteli hizmet üreten kamu otoriteleri yaratarak devletle barıştırmak gerektiğini belirten Özersay, cumhurbaşkanının, aktif bir diplomasi yürütmesi gerektiğini kaydetti.

Özersay, Kıbrıs Türk’ünün aktör olarak sürekli sahnede yer alacağı, yapıcı ve yaratıcı fikirlerle medeni ve çağdaş duruş ile dünyaya gösterilebilecek yeni bir siyasi liderliğe ihtiyaç olduğunu ve bunu yapmak için aday olduğunu dile getirdi.

Özersay, şöyle konuştu:

“Diplomasiden, uluslararası hukuktan, dünyadaki gelişmelerden uluslararası politikadan anlayan birisinin bu görevde yer alması Kıbrıs Türkü adına fark yaratacaktır. Dünya ile ilişki kurabilen, yabancı dile hakim, müzakere açısından tecrübeye sahip birisinin bu görevde bulunması toplumun lehine olan bir şeydir. Tüm bunların yanında dünyada yaşanan gelişmelere bakarak Kıbrıs Türkü için bir fırsata dönüştürecek enerjiye sahip birisinin bu görevde olması önemlidir. Dünyada değişik platformlarda Kıbrıs Türk iradesini görünür kılabileceğimiz en önemli makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı makamının ‘durumun idare edildiği’ edilebileceği makam olmaktan çıkması gerektiğini düşünüyorum.”

Özersay’la görüşmede konuşan Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Ferdiye Ersoy’un ise 25 yılını dolduran dernek hakkında bilgi aktararak, uluslar arası üyelikleri bulunduğunu ve topluma yararlı çalışmalar için gayret gösterdiklerini söylediği belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.