1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET VE HÜKÜMET BU NADİDE DEĞERİ KORUMAKTAN ACİZ"
“DEVLET VE HÜKÜMET BU NADİDE DEĞERİ KORUMAKTAN ACİZ"

“DEVLET VE HÜKÜMET BU NADİDE DEĞERİ KORUMAKTAN ACİZ"

‘Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilen bölgeyi korumaktan aciz ...

A+A-

 

BİRİNCİ: “DEVLET VE HÜKÜMET BU NADİDE DEĞERİ KORUMAKTAN ACİZ"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), devletin ve hükümetin ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilen Karpaz’ı korumaktan aciz olduğunu savunarak, “Burası yasalar katında koruma altındadır. Yasaların çiğnenmesi uğruna yapılacak her faaliyet hükümetin sorumluluğunda olmalıdır” dedi.

Hükümetin çevreyle ilgili icraatlarını eleştiren TDP, “Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla ‘Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi Düzenleme ve Yönetim Komitesi’ oluşturulmasını olumlu karşıladık. Ancak aynı hükümet geçmiş dönemki hizmetlerinde bölgeye kalıcı zararların verilmesine seyirci kaldı. Bölgenin doğasına uygun olmayan yanlışları olduğunu bilinciyle kurulan komitenin takibini her kesimin yapması gerek” ifadelerini kullandı.

“SADECE KIBRIS İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL…”

Karpaz’ın sadece Kıbrıs için değil, tüm Akdeniz için önemli olduğunu vurgulayan TDP, “Devletin birçok makamı halen bölgeye kaçak yapı yapılmasına, denizlerdeki kirliliğin artmasına, bölgedeki canlıların yok olmasına, bölge üzerinde kirli amaçları hedefleyen elektrik tellerinin yangın tehdidi oluşturmasına göz yumuyor” dedi.

“KOMİTENİN TAKİBİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ…”

TDP Basın Bürosu aracılığıyla Karpaz’la ilgili yazılı bir açıklama yapan TDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Pembe Birinci, “Koruma bölgesi ilan edilen Karpaz, maalesef tamamen korumasızdır. Burası gözden çıkarılmışçasına tahrip edilerek barındırdığı değerleri kaybetmeye başladı” dedi.

Karpaz için oluşturulan komitenin takibini yapacağını da vurgulayan Birinci açıklamasında, “Bölgenin tüm sorunlarından arındırılması için hızlı davranılması gerektiği inancıyla yola çıkıldığını umuyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.