1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVRAN'IN KALBİ DAHA FAZLA DAYANAMADI!
DEVRAN'IN KALBİ DAHA FAZLA DAYANAMADI!

DEVRAN'IN KALBİ DAHA FAZLA DAYANAMADI!

Yaklaşık 16 yıl önce askerliğini yaptığı sırada komutan tarafından feci şekilde "cehennem topuzu" ile dövülen ve böbrekleri çalışamaz hale gelen Devran Türeray...

A+A-

Yaklaşık 16 yıl önce askerliğini yaptığı sırada komutan tarafından feci şekilde "cehennem topuzu" ile dövülen ve böbrekleri çalışamaz hale gelen Devran Türeray, uzun bir süre diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürdükten sonra dün yaşama veda etti

Dün diyaliz için hastaneye giden Devran Türeray'ın ardarda iki kez kalp krizi geçirdikten sonra yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Komutan dayağından sonra böbreklerini kaybeden Türeray'a annesi kendi böbreğini vermiş ve nakil ameliyatı güneyde Rum doktorlar tarafından yapılmıştı. Ancak bir süre sonra o böbrek de iflas etmiş ve tamamen diyalize bağlanmıştı.

Devran Türeray tedavi edilmek üzere Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp akademisine gönderilmişti. Hastaneden verilen raporda, "Bir böbrek durdu diğeri de birkaç ay içinde duracak" yazıyordu.

Türkiye'deki hastane böbrek naklinin 30 bin sterline mal olacağını bu faturayı ise KKTC'nin ödeyemeyeceğini düşünerek ameliyatı reddetmişti.

Kıbrıs'ın güneyinde ise Devran Türeray Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için ameliyat tek kuruş masraf ödemeden yapılmıştı.

Afrika

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum