1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DİKKAT ERKEKTEN KADINA BULAŞIYOR!
DİKKAT ERKEKTEN KADINA BULAŞIYOR!

DİKKAT ERKEKTEN KADINA BULAŞIYOR!

Eğer sizde de bu belirtiler varsa...

A+A-

Bel soğukluğu belirtileri nelerdir?

Tıptaki ismi Gonore, halk arasında ise bel soğukluğu olarak bilinen bu hastalığa ne sebep oluyor ve önemli belirtileri nelerdir diye merak ediyorsanız hemen açıklayalım…

Bel soğukluğu hastalığı hem erkekte hem kadında görülebilen genellikle idrar yollarına, rahim ağzına, göze ve üreme organlarına yerleşen Neisseria gonorrhoeae isimli bir bakterinin neden olduğu hastalıktır. Bu hastalık kadınlarda akıntı şeklinde kendini gösterir. Bu hastalık cinsel yolla bulaşan en çok görülen hastalıktır. 

Erkekten kadına bulaşması daha kolay olan bu hastalık, genelde genç erkeklerde ve kadınlarda görülür. Kadında yerleştiği bölge çoğunlukla rahim ağzıdır. Korumasız ve çok eşli ilişkiler yüzünden bu hastalığa yakalananların sayısı her yıl artmaktadır. 

Dünyada her yıl 50 milyondan fazla kişi bu hastalığa yakalanmaktadır. Yapılan bir araştırmada her otuz saniyede bir kadın bu hastalığı kapmaktadır.  Bu hastalığın belirtileri kadında ve erkekte kendini farklı şekillerde gösterir.

Erkeklerde; ilişkiden sonra bir hafta içinde ortaya çıkabilir. Öncelikle hafif bir yanma görülür. Daha sonra hastalık daha da şiddetlenir ve sarı renkte bir akıntı ortaya çıkar. 

Akıntı yeri kızarır ve şişer. Tedavi edilmediği takdirde sperm yolları iltihaplanır ve kısırlık meydana gelir. Hastada sık sık idrar yapma hissi uyanır. Fakat idrara çıktığında az idrar yapar. Bazı hastalarda ise hastalık belirti vermeyebilir. 

Kadınlarda; belirtinin şiddeti değişkenlik gösterir. Hatta bazı zamanlarda belirti vermeyebilir. İdrar yollarında sarı ve yeşil renge dönen kokulu bir akıntı meydana gelir. 

Adet düzeni bozulur ve adet dönemleri arasında kanama görülür. Yine erkekte olduğu gibi idrara çıkarken yanma vardır. Kadınlarda bartholin bezleri bulunur. Bu bezlerin iltihaplanması sonucu şişlik oluşur ve bu şişlik ağrıya neden olur.  Tedavi edilmediği takdirde bu iltihap yayılır ve enfeksiyon başka yerlerde de görülür. Dış gebeliğe hatta ilerleyen zamanlarda kısırlığa bile neden olabilir. bu bakterinin kana karışması sonucu eklemlerde ağrı meydana gelir. Hastalığın ilerlemesi durumunda ise eklemlerde şiddetli ağrılar, iltihap ve şişlik görülebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.