1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKKAT! GRİP BÜTÜN ÜLKEYİ SARDI
DİKKAT! GRİP BÜTÜN ÜLKEYİ SARDI

DİKKAT! GRİP BÜTÜN ÜLKEYİ SARDI

Sağlık Bakanlığı'ndan uyarı

A+A-

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü, Aralık ayı sonlarında başlayıp bugüne dek geçen sürede grip vakalarında artış gözlendiğini ancak bunun endişe edecek boyutta olmadığı belirtildi. Açıklamada, bununla birlikte dünya geneli görülen grip vakalarının geçmiş yıllarda paniğe neden olan H1N1 virüsü değil, H3N2 virüsü olduğu da bildirildi.

“Burun akıntısı, öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve ateş semptomları ile seyreden olgularda, özellikle uzayan öksürük ve ateş vakalarında mutlaka hekime başvurulması gerekmektedir” denilen açıklamada, bu vakalarda, gelişmesi muhtemel ikincil enfeksiyonların önlenmesinin sağlanmasına yönelik tedavilerin yapılması gerekliliğine işaret edildi.

Grip olan kişilerin toplu yaşamdan uzak kalmaları da şiddetle tavsiye edilen açıklamada, istirahatin, öncelikle hastanın iyileşmesi, komplikasyonların gelişmesinin önlenmesi ve hastalığı yaymaması için önerilidiği vurgulandı.

Açıklamada, gribe yakalanan kişilerin gereksiz antibiyotik kullanmaması, iyi beslenmesi ve bol sıvı tüketmesi; özellikle çocuklar, 65 yaş üstü kişiler, diyabet hastaları, kalp damar hastaları, astım hastaları, kronik böbrek hastaları ve kanser tedavisi gören kişilerin dikkatli olmaları istendi.

Özellikle risk altındaki kişilere, Eylül ayında yapılmaya başlanan mevsimsel grip aşılarının şubat ayı sonuna kadar yapılması da tavsiye edildi.

Açıklamada, gripten korunmanın diğer bir yolunun ise hijyen kurallarına uymak olduğu vurgulandı.

Brt

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.