1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİKO’LU BAKANLAR PARTİLERİNDEN İSTİFA ETTİ
DİKO’LU BAKANLAR PARTİLERİNDEN İSTİFA ETTİ

DİKO’LU BAKANLAR PARTİLERİNDEN İSTİFA ETTİ

DİKO’lu üç bakan dün partilerinden istifa ettiklerini duyurdular;

A+A-

DİKO’da gerçekleştiren seçimlerin ardından parti başkanlığına Nikolas Papadopulos’un seçilmesi ve hükümetten ayrılma kararı almasının ardından hükümeti destekleyen DİKO’lu üç bakan dün partilerinden istifa ettiklerini duyurdular.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in geçtiğimiz haftalarda partisinden istifa etmesinin ardından dün de diğer üç DİKO’lu bakanın, Kiriakos Kenevezos, Fotis Fotiu ve Petros Petridis’in de, bakanlık görevinde kalmak adına partilerinden istifa ettiklerini yazdılar.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in DİKO’nun hükümetten ayrılmasının ardından söz konusu bakanları Bakanlar Kurulu’nda tutma konusunda sorun yaşadığını ancak son 24 saate gerçekleşen yoğun görüşmeler sonrasında dün üç bakanın daha partilerinden istifa etmesiyle, Anastasiadis’in bu bakanları bakanlar kurulunda tutmasını engelleyen sorunun da ortadan kalktığını yazdı.

Anastasiadis’in Pazar günü, DİKO eski başkanı Marios Karoyan’la görüştüğünü de vurgulayan gazete, Anastasiadis’in bakanlar kurulu oluşumunda küçük bazı düzenlemelere gitmesinin olası olduğunu da ifade etti.

Kenevezos Eğitim Bakanı, Fotiu Savunma Bakanı ve Petridis de Sağlık Bakanlığı görevlerini yürütüyor.

PAPADOPULOS’A ELEŞTİRİLERDE BULUNARAK GİTTİLER

Gazete, Kenevezos, Fotiu ve Petridis’in DİKO’dan istifalarını duyururken yaptıkları açıklamalarda, istifaların sebebi olarak DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un hükümetten ayrılma kararı almasını gösterdiklerini ve Papadopulos’a sert eleştirilerde bulunduklarını yazdı.

Habere göre üç bakan açıklamalarında, Papadopulos’un “kendine ait bir gündemi bulunduğu ve hükümetten ayrılma kararının önceden alındığı” şeklinde eleştirilerde bulunarak partiden ayrıldıklarını vurguladılar.

Gazete, Petridis’in açıklamasında “partiden istifa ettiğini” belirttiğini, Fotiu ve Kenevezos’un ise “partiye aktif katılımlarını erteledikleri” ifadesini kullandıklarını da yazdı.

Öte yandan söz konusu üç bakanın partiden istifa etmelerine ilişkin DİKO’dan da farklı yorumlar geldi.

Gazete, parti sözcüsü Hristiana Erotokritu’nun dün yaptığı açıklamada, DİKO’dan istifa eden bakanların Anastasiadis tarafından bakanlar kurulunda tutulmaya devam edilmesinin partiye yönelik düşmanca bir hareket olacağını belirtirken DİKO Başkan Vekili Markos Karoyan ise tam tersi bir açıklamada bulunarak, “bunun düşmanca bir hareket olmayacağını, Anastasiadis hükümetinin önerilerini destekleme konusunda yapıcı davranacaklarını” ifade etti.

Habere göre Erotokritu ayrıca, Fotiu ve Kenevezos’un ifadeleri olan “partiye aktif katılımı ertelemek” gibi bir unsurun parti tüzüğünde yer almadığını da vurguladı.

Simerini gazetesi ise, Anastasiadis’in DİKO’lu dört bakanı da hükümette tutma kararının kendi partisi DİSİ’de hoşnutsuzluk yarattığını, Anastasiadis’in ise parti içerisindeki huzursuzluğa “beni destekleyenleri bende desteklerim” yanıtını verdiğini iddia etti.

Gazete ayrıca, Anastasiadis’in bu konudaki kararlarını yarın açıklayacağını ve Rum Bakanlar Kurulu’nun da yarın toplanacağını vurguladı.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Politis: “DİKO’da Yeniden Oluşum – İstifa Günü – Marios Karoyan’ın Da Müdahalesi Sonrasında Hükümet Olduğu Gibi Kalıyor – Tüm Bakanlar Parti Dışında”.

Fileleftheros: “DİKO’yla Çok Yönlü Atışma – Başkan Bakanları Görevde Tutmayı Düşünüyor – Üç Bakandan Eş Zamanlı Çıkış”.

Haravgi: “Bakan Kalmak İçin DİKO’yu Terk Ediyorlar”.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.