1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİLEKÇE VERDİLER
DİLEKÇE VERDİLER

DİLEKÇE VERDİLER

Toparlanıyoruz Hareketi, yükümlülüklerini yerine getirmeyen siyasi partilere yönelik işlem başlatılması talebiyle Başsavcılık’a dilekçe verdi.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, yükümlülüklerini yerine getirmeyen siyasi partilere yönelik işlem başlatılması talebiyle  Başsavcılık’a dilekçe verdi.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesi olarak görev yapan Yüksek Mahkeme’ye yazdıkları yazıya aldıkları yanıttan, 2006-2008 yılları arasında da siyasal partilerin yasada öngörülen ve yaptırım içeren yükümlülüklerini yerine getirmelerinde bazı sorunlar olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“8 Haziran 2009, 20 Mayıs 2013 ve 27 Şubat 2014 tarihlerinde tarafınıza yazılan yazıların gereği olarak acil olarak işlem başlatmanızı talep etmekteyiz.Anayasa ve yasalardan kaynaklanan hak ve yükümlülüklerinizi icra etmeniz ve temiz toplum, temiz siyaset oluşumuna katkı koymanız en büyük temennimizdir. Yaptığınız ve/veya yapacağınız işlemlerle ilgili Anayasa, İyi İdare Yasası ve Bilgi Edinme Hakkı Yasası tahtında tarafınızdan yasal süre içerisinde ayrıntılı bilgi bekliyoruz.”

Toparlanıyoruz Hareketi, hesaplarını sunan Toplumcu Demokrasi Partisi’ne teşekkür de etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.