1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİLEKTAŞI KORUMA ALTINA ALINDI
DİLEKTAŞI KORUMA ALTINA ALINDI

DİLEKTAŞI KORUMA ALTINA ALINDI

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi, Dilekkaya köyüne adının verilmesini sağlayan yüzlerce yıllık geçmişi olan Dilekkayası’nı koruma altına aldı.

A+A-

BİRGEN: “BU KÜLTÜREL DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKMADA BİZE ‘GIZ MUSTAFA’ KİTABI IŞIK TUTTU”

KARAOKÇU: “BEN İNSANLARIN YÜREKLERİNDE SAKLI TUTULAN ‘GIZ MUSTAFA’YI  BİR ESER HALİNE GETİRDİM”

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi, Dilekkaya köyüne adının verilmesini sağlayan  yüzlerce yıllık geçmişi olan Dilekkayası’nı koruma altına aldı.

Köyün girişindeki bir alanda atıl durumda bulunan Dilekkayası, bir kaside üzerine yerleştirildi, ayrıca yapılan bir koruma alanı içine alındı. 

Latife Birgen başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi üyelerinin katılımıyla bugün saat 10.30’da  düzenlenen etkinlikte  “Dilekkayalı Gız Mustafa  anısına Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından Mayıs 2014’te yaptırılmıştır” yazılı levha kasidenin üzerine yerleştirildi.

Törende köy Muhtarı Taksim Karapelit, Gız Mustafa’nın yazarı Hasan Karaokçu ve köylüler de hazır bulundu.

LATİFE BİRGEN

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Latife Birgen etkinlikte yaptığı konuşmada, Dilekkaya köyü ile gönül bağı kurmalarını Hasan Karaokçu’nun yazdığı “Gız Mustafa”  kitabının sağladığını söyledi.  Bu çerçevede şubat ayında köyde “Gız Mustafa” konusunda bir söyleşi etkinliği gerçekleştirdiklerini anımsatan Birgen, o etkinlik sonrası köye isminin verilmesini sağlayan Dilekkayası’na sahip çıkmaya karar verdiklerini ve bugün onu sağlamanın huzurunu yaşadıklarını vurguladı.
Kıbrıs Türkü’nün bütün sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Birgen, bu anlamda yazdığı Gız Mustafa isimli kitabı ile bu yönde güzel bir adım atan Hasan Karaokçu’ya  bir kez daha teşekkür etmek istediklerini kaydetti. Birgen, duyarlılığından dolayı köy Muhtarı Taksim Karapelit’e de teşekkür etti.

Gazeteci-Yazar Hasan Karaokçu da, yaptığı çalışmayla Dilekkayalılar ve daha yüzlerce insanın yüreklerinde saklı tutulan “Gız Mustafa”yı  bulunan bir eser haline getirdiğini söyledi.

Bu esere ve köyün değerlerine sahip çıkma konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi üyelerine teşekkür eden Karaokçu, Gız Mustafa konusundaki çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Köy Muhtarı Taksim Karapelit de Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Latife Birgen ve tüm üyeleri ile köyün tanıtımına önemli katkı sağlayan Gazeteci-Yazar Hasan Karaokçu’ya teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.