1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY MISIR TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR
DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY MISIR TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY MISIR TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Mısır’da resmi temaslarına devam eden Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Al-Azhar Üniversitesi Rektörü Dr. Osman Al-Abd ve Rektör Yardımcısı Dr. Farid Hamada ile bir araya geldi.

A+A-

ATALAY AL-AHZAR ÜNİVERSİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Mısır’da resmi temaslarına devam eden Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Al-Azhar Üniversitesi  Rektörü Dr. Osman Al-Abd  ve Rektör Yardımcısı Dr. Farid Hamada ile bir araya geldi.

ATALAY

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Al-Azhar Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Din İşleri Başkanı  Talip Atalay, gösterilen sıcak ilgiye teşekkür ederek, Mısır’ın içinde bulunduğu sıkıntılı süreci aşmasını diledi.

Mısır’ın ilişkilerinin bugüne kadar Rum tarafıyla olduğunu ve bu durumun artık dengelenmesini,  KKTC ile her düzeyde ilişki kurulmasını istediklerini dile getiren Atalay, muhataplarını Kıbrıs’ta deniz manzarası karşısında ortak yemek kültürün Humus ve Molihiya yemeye davet etti.

HAMADA

Al-Azhar Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Dr. Farid Hamada ise Başkan Atalay’ın, ziyaretinden duyduğu menuniyeti belirterek,  Mısır’ın güçlü bir yapıya sahip ve adeta “kaya gibi” olduğunu söyledi.

Üniversitenin her türlü dini ve siyasi aşırılıktan uzak, İslami hoşgörüye sahip, orta yolu tercih eden bir sistemi olduğunu kaydeden Hamada, Al-Ahzar’ın hiçbir zaman çizgisini değiştirmediğini söyledi.

Mısır-KKTC ilişkilerinin bugüne kadar geliştirilmemiş olması hususunda üzüntüsünü de dile getiren Hamada, işbirliği ve yardımlaşma için ne gerekiyorsa  yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

KKTC’li öğrencilere burs verebileceklerini, sadece ilahiyat alanında değil tüm bölümlerde karşılıklı işbirliği ve kolaylık sağlama konularında protokole hazır olduklarını belirten Hamada, “Eğer davet ederseniz Kıbrıs’a  seve seve gelirim.  Size, bu ziyaretten dolayı çok teşekkür ederim ve sizleri yine  Mısır’da görmek istiyorum.” dedi.

Görüşmede karşılıklı hediyeler de takdim edildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.