1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİNÇYÜREK, DR. KÜÇÜK’Ü SAYGI VE RAHMETLE ANDI
DİNÇYÜREK, DR. KÜÇÜK’Ü SAYGI VE RAHMETLE ANDI

DİNÇYÜREK, DR. KÜÇÜK’Ü SAYGI VE RAHMETLE ANDI

Dinçyürek, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr.Fazıl Küçük’ü, aramızdan ayrılışının 31.yıldönümünde saygı ve rahmetle andı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr.Fazıl Küçük’ü, aramızdan ayrılışının 31.yıldönümünde saygı ve rahmetle andı.

Dinçyürek, Dr.Fazıl Küçük'ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıbrıs adasında Doktor Küçük ve ona inanan arkadaşlarının yaktığı ışık bizlerin yolunu aydınlatmış ve azimle, kararlılıkla yürünen bu yol sonunda Kıbrıs Türkü bağımsız devletini ilan etmiştir” dedi.

Dr.Küçük’ün kendileri için "Mücadele" demek olduğunu belirten Dinçyürek, “ Adada Kıbrıs Türklerinin maruz kaldığı baskı ve zulüm günlerde halkını bir ve birlikte tutarak ortaya koymuş olduğu çaba, Dr.Küçük'ün halkı için her fedakarlığa katlanan bir Lider olarak duruşunun en büyük sembolüdür” dedi.

Dinçyürek, Dr. Küçük’ün, ada üzerinde her türlü baskı ve zorluğa rağmen Kıbrıs'ta verilen mücadeleyi kitlesel olarak örgütleyen bir dava insanı olarak her zaman kalplerde  yaşayacağını vurguladı.

Dinçyürek, “Onun bizlere bıraktığı mirası devam ettirerek gelecek nesillere aktarmak, bununla birlikte Kurduğumuz devleti güçlendirerek halkımızın refah seviyesini arttırmak için çalışmak, bizlerin en büyük görevidir”dedi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.