1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİPKARPAZ HALK PLAJI BİRİSİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLDİ?
DİPKARPAZ HALK PLAJI BİRİSİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLDİ?

DİPKARPAZ HALK PLAJI BİRİSİNE PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLDİ?

Dipkarpaz Halk Plajı birisine peşkeş mi çekildi?

A+A-

Tarihi Eserler Dairesi, halkın yararına olacak, tarihi eserlerden oldukça uzak yerlerde yapılan 3-5 metre karelik küçük beton dökümüne bile tarihi eserleri öne sürerek müdahale etmekten geri durmuyor.

 

KKTC’nin birçok bölgesinde yıkılmaya yüz tutan, adeta harabeye dönen Tarihi Eserleri görmezden gelen Tarihi Eserler Dairesi, halkın yararına olacak, tarihi eserlerden oldukça uzak yerlerde yapılan 3-5 metre karelik küçük beton dökümüne bile tarihi eserleri öne sürerek müdahale etmekten geri durmuyor.

Tarihi Eserler Dairesinin  tarihi eserlerin hemen bitişiğinde bulunan restoran ve yapılara müdahale etmediğini öne süren vatandaşlar, tarihi eserler ile yakından uzaktan ilgisi olmayan yerleri bahaneler üreterek mühürlediğini öne sürüyor..

dp1.jpg

Dipkarpaz’da Halk plajında, Belediyenin denizden tahminen 200 metre uzak bir yere,plaj ve tarihi eserler ile ilgisi olmayan bir yerde yaptığı tahta bir büfenin önüne döktüğü 5 metrekarelik alan için büfeyi mühürlemesi bölge halkının tepkisine neden oluyor. Yalnız meşrubat ve küçük çaplı yiyecek satışında bulunacak olan büfe tarihi eser konumunda olan kiliseye 700 metre uzakta olduğu için mühürlenirken tarihi eserin hemen 50 metre uzağında olan restoran ve yapılara ise ses çıkartılmadığı gözlemlendi.

Çifte standart uygulayan ve bazı şeylere göz yumarken ilgisiz yerleri mühürleyen Tarihi Eserler ile Dipkarpaz Belediyesinin bu nedenle tartışma içerisine girdiği öğrenildi. 5 metrekarelik bir alan için mühürlenen, denizden 200 metre uzaktaki tahta büfeye itiraz eden Tarihi Eser Dairesinin neredeyse tarihi eser konumundaki kilise içerisine giren restoran ile bir başka yapıya neden müdahale etmediği çözülmesi zor çok bilinmeyenli bir denklem olarak nitelendiriliyor.

dp2.jpg

 

Detay

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.