1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİREN BELÇA
DİREN BELÇA

DİREN BELÇA

ÇAĞ-SEN, basın toplantısı düzenleyerek Belça konusunda verilen mücadele mesajını yineledi

A+A-

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (ÇAĞ-SEN), Belça Merkez Bankası’nın tahliye edilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyerek taleplerini yineleyerek mücadelelerinin süreceğini vurguladı.
   Bina üzerinde, “Diren Belça”, “Çıkmayacağız”, “Gel vatandaş gel Belça’ya sahip çık” yazılı pankartlar asıldı.
   ÇAĞ-SEN sözcüsü Mehmet Davulcu, Belça Merkez Mağazası’nın tahliye edilmesi için Lefkoşa Türk Belediyesi’nin Belça Ltd. aleyhine açtığı dava ile ilgili barışçıl bir çaba ve girişim yaptıklarını, fakat LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile LTB Meclisinin bu uzlaşıyı yasalara rağmen reddettiğini iddia etti.
   21-22 Ekim tarihinde Belça’ya açılan davanın görüşüleceğini ve muhtemelen karar çıkacağını da söyleyen Davulcu, Belça çalışanlarının mağdur olmaması için davanın geri çekilmesinin önerdi.
   Bu yaşananlardan 2006-2007 CTP-ÖRP hükümetinin sorumlu olduğunu söyleyen Davulcu, seçim zamanı halktan ve emekçiden yana olacağının sözünü verdiğini iddia eden LTB Başkanı Kadri Fellaoğlu’nu, tutumundan dolayı eleştirdi.
   “LTB Başkanı Fellahoğlu, kendinden önceki başkanın Belça’yı bitirme pahasına söz konusu araziyi tek kuruş bile almadan, ihalesiz ve teminat mektupsuz bir şekilde birilerine peşkeş çekme işini bıraktığı yerden devralıp sürdürme ve sonuca ulaşma azim ve kararlılığında olduğu görülmüştür” iddiasında bulunan Davulcu, LTB yönetiminin hem uluslararası hem de KKTC Anayasa ve yasalarını çiğneme pahasına yapmaya çalıştıkları kamunun malını birilerine peşkeş çekme işine karşı, gerekli gördükleri tüm yolları kullanarak savaşacaklarını belirtti.
   Belça Genel Müdürü Varol Öztuğ ise, İngiliz malı olan bir arazinin T cetveli ile koçanını çıkartmak üzere LTB’ye verilmesini eleştirerek, “Hükümet yasalara uygun hareket etmedi” dedi.
   Hükümetin, devletin ve belediyelerin yasalara uygun hareket etmemesinin günümüzde insanları hasta edecek boyutlara ulaştığını belirten Öztuğ, belediye meclisinin toplantılarına katılmak zorunda kaldığını ve orada yapılan konuşmalardan duyduklarına inanamadığını ifade etti.
   Özel Sektöre işletmelerine çağrıda da bulunan Öztuğ, çalışanların fikir ve düşüncelerine saygıda bulunulması gerektiğini, gün gelir birlikte mücadele edebileceklerini unutmamalarını kaydetti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.