1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DIŞ POLİTİKADA DA VARIM”
“DIŞ POLİTİKADA DA VARIM”

“DIŞ POLİTİKADA DA VARIM”

Başbakan Küçük, Cumhurbaşkanlığı’nın sorumluluğundaki dış politikada da “aktif olacağını” açıkladı

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, bir dizi temas için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidiyor. Küçük, ABD’ye gitmek üzere dün sabah adadan ayrıldı.

Başbakan Küçük, Ercan Havalimanında basına yaptığı açıklamada, “hükümetin bundan sonraki hedefinin hem iç hem de dış politikada aktif bir rol üstlenmek ve özellikle BM müzakere sürecine daha fazla katkı sağlayabilme yönünde dış politika alanında daha çok çaba ortaya koymak olduğunu” söyledi.
Başbakan Küçük, 20 Mayıs’a kadar sürecek temasları çerçevesinde Amerikan Kongresi üyeleri, uluslararası politika alanında faaliyet gösteren düşünce kuruluşları ve Türk iş çevreleri federasyonları ile görüşmelere yapacağını ve hükümetin pozisyonunu aktaracağını ifade etti.
Başbakan Küçük’e, ABD ziyaretinde, eşi Gülin Küçük, Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, AB Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Erhan Erçin, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Leman Aslım, BRT Müdürü Mete Tümerkan, Kardiyolog Dr. Erkut Aşıcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir heyet eşlik ediyor.
New York'ta Türk yürüyüşüne de katılacak Başbakan Küçük, ABD temaslarını tamamlayarak 20 Mayıs sabahı KKTC’ye dönecek.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.