1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ" TOPLANTISI
"DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ" TOPLANTISI

"DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ" TOPLANTISI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 40. dönem "Dışişleri Bakanları Konseyi" toplantısı, Gine

A+A-

TOPLANTIYA GÖZLEMCİ ÜYE STATÜSÜNDE KKTC’Yİ TEMSİLEN DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ KATILDI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 40. dönem "Dışişleri Bakanları Konseyi" toplantısı, Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Konakry’de bugün başladı. Toplantıya gözlemci üye statüsünde KKTC’yi temsilen katılan Dışişleri Bakanı Özdil Nami temaslar gerçekleştiriyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, temaslarının ilk gününde İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile kısa bir görüşme yapan Nami, daha sonra İhsanoğlu’nun yerini devralacak olan yeni dönemin genel sekreteri Suudi Arabistanlı eski bakan Dr. Iyad Medeni ile baş başa bir görüşme yaptı.

Medeni’nin istemiyle gerçekleşen görüşmede,  yeni genel sekreter, Nami’den, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden neler istenildiğinin kendisine özel olarak iletmesini talep etti. KKTC’nin yaşadığı zorlukların neler olduğuyla ilgili bilgi isteyen Medeni, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun açtığı yoldan devam edeceğini ve elinden geleni yapacağını söyledi. Medeni, Kıbrıs konusunda ise çözüm girişimlerine destek verdiklerini ve Kıbrıslı Türklerin soruna çözüm bulma yolundaki aktif girişimlerini takdirle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Nami, temasları çerçevesinde, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Amir Abdolla Hian ile de kısa bir görüşme yaptı. Hian, görüşmede Dışişleri Bakanı Nami’nin Tahran izlenimlerini sordu. Nami ise Tahran’ın misafirperverliğine bir kez daha teşekkür etti.  Hian Dışişleri Bakanı Nami ile toplantı süresince tekrar görüşme isteğini dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Nami temasları çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile de görüştü.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.