1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DNA ÖRNEĞİ ALINDI
DNA ÖRNEĞİ ALINDI

DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Thumazos Toumazou’nun, Cihangir’de bir Vietnamlı kadının ırzına geçmeye teşebbüs etme iddiasıyla ilgili tutukluluğu devam ediyor

A+A-

Güney Kıbrıs’ta yaşayan Thumazos Toumazou adlı bir kişinin Vietnamlı bir kadının ırzına geçmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle ilgili başlatılan polis tahkikatı devam ediyor. Zanlının tutuklu bulunduğu süre içerisinde, DNA örneğinin alındığı ancak sonucunun henüz çıkmadığı öğrenildi. Dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Thumazos Toumazou 2 gün daha tahkikat amaçlı tutuklu kalacak.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen dünkü ek tutukluluk duruşmasında yeminli şahadet veren polis memuru Mehmet Salih Yavuz, “ev açma”, “zorla alıkoyma” ve “ırza geçmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanan zanlı Thumazos Toumazou’yla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti. 

Çevre şahadetinin tamamlanmadığını, alınacak olan daha birçok ifade olduğunu kaydeden Yavuz, ayrıca olay yerinden alınan bazı emarelerin incelendiğini belirtti. Zanlının avukatının da hazır bulunduğu bir günde, DNA testi için vücudundan kan örneği alındığını kaydeden Yavuz, bu sonuçların da henüz çıkmadığını söyledi. Soruşturmanın ciddiyetine dikkat çeken Yavuz, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Thumazos Toumazou’un avukatı Menteş Aziz, talep edilen tutukluluğa itiraz etti. Soruşturmanın yavaş ilerlediğini iddia eden Aziz, müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. 
   Tahkikat memurunun şahadetini, zanlı avukatının itirazını ve beyanlarını dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının 2 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.