1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞA GEZİSİ KATLİAMA DÖNÜŞTÜ HABERLERİ ARDINA...
DOĞA GEZİSİ KATLİAMA DÖNÜŞTÜ HABERLERİ ARDINA...

DOĞA GEZİSİ KATLİAMA DÖNÜŞTÜ HABERLERİ ARDINA...

Halkın son zamanlarda ilgisinin arttığı;

A+A-

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), ülkenin geleceğinin “Çevre Dostu Turizm”de olduğunu, çevre olmadan turizmin olamayacağını belirtti.

KITREB Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, halkın son zamanlarda ilgisinin arttığı doğa yürüyüşlerinde uyulması gereken bazı kurallar bulunduğunu ifade ederek, “Flora ve Faunanın korunması, çiçeklerin koparılmaması gibi önemli hususlarda, zaman zaman gözlemlediğimiz kuralsızlığı ve çevreye karşı olan saygısızlığı kınıyoruz” dedi.

“Özellikle geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya yansıyan görüntüler kabul edilemez boyutlardadır. Doğayı tahrip eden  kişiler veya kuruluşlar tespit edilerek yasa gereği cezalandırılmalıdır” diyen KITREB, doğa yürüyüşleri konusunda halkın bilinçlendirilmeye ihtiyacı olduğunu ve bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Üyelerinin Doğa Rehberliği konusunda branşlaşması için, Biyologlar Derneği ile işbirliği halinde sertifikalı bir program düzenlenmekte olduğunu kaydeden KITREB Yönetim Kurulu, “Amacımız, turist rehberlerinin doğa rehberliği  konusunda uzmanlaşmasına katkıda bulunmaktır” ifadesini kullandı.

KITREB, her sene geleneksel olarak düzenledikleri, KITREB üyesi Gürkan Karabardak’ın, merhum oğlu İbrahim Karabardak anısına düzenlenen doğa yürüyüşünü, 16 Mart Pazar günü ‘Buffavento-Alevkayası’ parkurunda gerçekleştireceğini de belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.