1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞUM YAPACAK DİYE BEKLEYEN ANNE GÖZLERİNİ HAYATA KAPAMIŞTI...
DOĞUM YAPACAK DİYE BEKLEYEN ANNE GÖZLERİNİ HAYATA KAPAMIŞTI...

DOĞUM YAPACAK DİYE BEKLEYEN ANNE GÖZLERİNİ HAYATA KAPAMIŞTI...

ikinci çocuğunu dünyaya getirmek için gittiği klinikte fenalaşarak ölen Gamze Fellahoğlu’nun ölümünde doktor ihmali olduğu belirtildi

A+A-

Lefkoşa'nın tanınmış kuyumcularından, FellahoğluKuyumculuk'un sahibi Gamze Fellahoğlu’nun 2007 yılında Dr. Şevket Alptürk'e ait doğum kliniğinde çocuğunu dünyaya getirdikten sonra fenalaşarak yaşamını yitirmesi ile ilgili 6 yıldır devam eden yargı süreci dün sonuçlandı. Hukuk Mahkemesi’nde görüşülen tazminat davasının kararında davalı doktorlar, Kadın Doğum Uzmanı Doktor şevket Alptürk ile Anestezi Uzmanı Doktor Derya Deliceırmak’ın hem ihmalkâr hem de kusurlu bulundukları açıklandı.

Davacı Avukatı Murat Yılmaz, kararı adaletin yerini bulması açısından önem teşkil ettiğini söyledi. Genç yaşta eşini kaybetmenin acısını yaşayan Hakan Fellahoğlu da yıllar süren bir mücadelenin ardından, bekledikleri kararın çıktığını belirterek, “Acımız biraz olsun hafifledi”şeklinde konuştu. Öte yandan karara en çok sevindiği öğrenilen Fellahoğlu çiftinin kızları Laden Fellahoğlu’nun annesinin mezarına giderek sosyal medyada paylaştığı ileti yürek burktu.

YILLAR SONRA SONUÇLANDI

İkinci çocuğunu sezaryenle doğurduktan sonra fenalaşarak genç yaşta yaşamını yitiren Gamze Fellahoğlu’nun ölümüyle ilgili 6 yıldır süren dava dün sonuçlandı. Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ huzurunda görüşülen davada Gamze Fellaoğlu terekesi adına Avukatlar Murat Yılmaz ile Ayfer Yılmaz davayı yürüttü.Davalılar Kadın Doğum Uzmanı Doktorşevket Alptürk ile Anestezi Uzmanı Doktor Derya Deliceırmak hakkında verilen kararda doktor ihmali olduğu belirtildi.

YARGI, DOKTORLAR İHMALKÂR VE KUSURLU

Mahkeme, GamzeFellagoğlu’nun doğum sonrasıkanamadan dolayı öldüğünü, ilgili doktorları, gerekli özeni alakayı ilgili göstermedikleri; gerektiği zaman gerektiği müdahaleyi yapmadıkları ve ihmalkârlıkgöstermelerinden ötürü kusurlu buldu.Mahkeme, ihmalkâr ve kusurludavranışlarından dolayı davalıların50’şer bin TL tazminat ödemesine yönünde hüküm verdi.

YILMAZ, “ADALET YERİNİ BULDU”

Star Kıbrıs’a açıklama yapan Davacı Avukatı Murat Yılmaz, kararı adaletin yerini bulması açısından önem teşkil ettiğini söyledi. Yılmaz, “Bu karar adalet bakımından yerinde bir karadır. Genç bir anne ikinci evladınıkollarına almak için gittiği hastanede ihmalkârlıktandolayı bugün aramızda yaşamıyor. Kimsesezaryen doğumdan ölmez. Sadece doktor ihmali ve kusurdan bu ölümler gerçekleşir. Dolayısı ile GamzeFellahoğlu’nun kızı şuan 8 yaşında olup,her sene doğum gününde annesinin acısını içinde yaşatmaktadır. Bir ömür boyu da bunu yaşamak zorunda bırakılmıştır” dedi. Murat Yıldırım,konu ile ilgili cezai kısmının savcılıkta halen incelendiğini ifade etti.

HAKAN EFLLAHOĞLU, “SUÇLULAR CEZASINI ÇEKMELİ”

Genç yaşta eşini kaybetmenin acısını yaşayan Hakan Fellahoğlu da gerekli kararın sonunda açıklandığını ifade etti. Yıllardır bir mücadele verdiklerini dile getiren Fellahoğlu, “Yargıya teşekkür ederim.Bu karar bizi çok mutlu etti. Doktorlar yıllardır bu ülkede istediği gibi hareket ediyordu.Bundan sonra yanlış yapan cezasın çekecek”dedi.

YIKILAN YUVA GERİ GELMEZ AMA ACIMIZ HAFİFLEDİ

Kararla acılarının bir nebze hafiflediğini ifade eden Hakan Fellahoğlu, “Doktorların hatası yüzünden yuvamız yıkıldı. Yıkılan yuvayıtekrar kuramayız ancak en azından acımız biraz da olsa dindi. Çocuklarım ve ben bir kanadımız kırık hayata devam ediyoruz. Keşke bunlar olmasaydı ama yaşandı. En azından suçlular cezasını çekmeli” şeklinde konuştu.

EN FAZLA KIZIMIZ SEVİNDİ

Fellahoğlu, Hukuk davasını kazandıklarını, ceza davası ile ilgili sürecin savcılıkta sürdürüldüğünü belirterek, “Bu karar ceza davasında da etkili olacaktır” dedi. Fellahoğlu, kızları Laden’in de karara çok sevindiğini, mahkemenin ardından annesinin mezarına gittiğini söyledi.

İLETİSİ YÜREK BURKTU
Öte yandan Laden Fellahoğlu’nun kararın ardından sosyal medya Facebook’tan paylaştığı ileti dikkati çekti. “Allah çok büyüktür.Canım annemin kanı yerde kalmadı.Herkesin önünde canım babama çok teşekkürederim ki annemin kanını yerde bırakmayıp bu davaya kazandığıiçin… Allah babamdan bin kere razı olsun.Davayı kazandık ama canımız Gamze’miz geri gelmedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.