1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOĞUŞ DERYA:KİMSİN SEN?SENİ BAKAN YAPAN KİM?
DOĞUŞ DERYA:KİMSİN SEN?SENİ BAKAN YAPAN KİM?

DOĞUŞ DERYA:KİMSİN SEN?SENİ BAKAN YAPAN KİM?

Zeren Mungan'a parti içinden sert tepki...

A+A-

Sivri çıkışları ile ülkemizin en çok konuşulan siyasetçileri arasına giren Doğuş Derya'dan yine gündem oluşturacak bomba açıklamalar.Doğuş Derya sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden maliye bakanı Mungan'a yaptığı sert eleştiri ile parti içi muhalefeti gözler önüne serdi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

“Sen el altından mali protokolü harfiyen uygulama kurnazlığına mı yatıyorsun sayın Bakan? Bunlari “çağdaş ve rasyonel akıl verenlerine” gore mi yapiyorsun? Bizim haberimiz yok cunku. Biz, sol bir partinin, emek yanlısı, federalist bir partinin insanlari olarak merak ediyoruz da? Hani kredi karti kullanmayi da tesvik etmeye calisiyorsun, hani merkez bankasinin ettigi kari da finans sektorune aktarmak istiyorsun…Hakkatten kimsin sen yahu? Daha dogrusu seni bakan yapan kim????? Ya sen yanlis partidesin ya da ben!!!! Yetti vallahi!”

 

DOĞUŞ DERYA'NIN TEPKİ GÖSTERDİĞİ ZEREN MUNGAN'IN PROTOKOL İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:

Maliye Bakanı Zeren Mungan da, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan protokole uymak zorunda olduklarını söylediğini, bütçenin sıkıntısız yürümesi için TC’den belirli bir kaynak gelmezse maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanabileceğini, bunun doğru olduğunu söyledi.

Mungan, protokol çerçevesinde TC’den KKTC’te reel sektör, yatırım ve benzeri amaçlarla kaynak aktarıldığını, bunların kredi anlaşmalarıyla aktarıldığını, bu rakamlara da KKTC’nin ihtiyacı olduğunu ve bu sürecin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Protokolde KKTC için gerekli düzenlemelerin de yer aldığını, kayıt dışı ekonomi ile mücadeleyi içerdiğini, bütçede mali disiplin esasları, vergi yasaları gibi yasaların olduğunu anlatan Mungan, bunlara uyacaklarını, bunlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını, bunların eşit ve adil vergi sistemi için gerekli olduğunu vurguladı.

Mungan, bu konuların olmazsa olmazları olduğunu ifade ederek, bunların protokolde yazsa da yazmasa da yapılmasının gerektiğini dile getirdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum