1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "DOKTOR MAAŞLARI DÜZENLENİYOR"
"DOKTOR MAAŞLARI DÜZENLENİYOR"

"DOKTOR MAAŞLARI DÜZENLENİYOR"

"Doktor maaşları düzenleniyor"

A+A-

DENKTAŞ, 2017’YE DAİR DÜZENLEMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPARAK, MÜZAKERE SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

DENKTAŞ: “HEKİMLERİN MAAŞLARIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPILDI. ZANNEDİYORUM Kİ OCAK İTİBARIYLA KAMUYA PEK ÇOK DOKTOR ÇEKEBİLECEĞİZ”

“MUHTARLARA VERİLEN KATKI YENİ YILDA MUHTARLIK ÖDENEĞİNE DÖNÜŞECEK, RAKAMI BİRAZ YÜKSELTECEĞİZ... KIRSAL KESİMDE TOPLU KONUT PROJESİ GÜNDEMDE”

“KIBRIS KONUSUNDAKİ ENDİŞEM SÜRÜYOR, KİMSE ‘BU İŞ BİTTİ, ÇÖKTÜ’ HAVASINA GİRMESİN. ÖNÜMÜZE YENİ BİR ŞEYLER KONACAK, İKNA EDİLMEK İSTENECEĞİZ. HALKIMIZ TETİKTE OLSUN”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 2011 sonrası işe giren hekimlerin maaşlarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapıldığını açıklayarak, “Doktor sıkıntısı çekiyoruz. Bunun nedeni, kamuda görev alan hekimlere ödenen maaşın yetersizliği. Zannediyorum ki, yeni düzenlemeyle ocak itibarıyla kamuya pek çok doktor çekebileceğiz” dedi.

Denktaş, muhtarlara verilen katkının yeni yılda muhtarlık ödeneğine dönüşeceğini, rakamı biraz yükselteceklerini söyledi.

Ekonomik sıkıntının ve işsizliğin olduğu dönemde gençlerin kırsal kesim arazisiyle konut sahibi olamayacağını farkında olduklarını ifade eden Denktaş, toplu konut projesini gündeme getireceklerini açıkladı.

İskele’ye ve Karpaz’a bağlı köylerin muhtarıyla İskele’de bir araya gelen Denktaş hem ülke gündemi hem de Kıbrıs sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

“TETİKTE OLALIM”

Denktaş, Kıbrıs konusunda endişelerinin sürdüğünü ifade ederek, “Kimse, ‘bu iş bitti, çöktü’ havasına girmesin. Yeni bir şeyler konacak önümüze. İkna edilmek isteneceğiz. O nedenle halkımıza da çağrı yapıyorum; tetikte olalım” dedi.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz akşam İskele’de muhtarlarla gerçekleşen toplantıda Denktaş’a Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı, DP İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da eşlik etti.

DENKTAŞ: “MUHTARLARLA İLGİLİ DÜZENLEMELER VAR”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, buradaki konuşmasında muhtarlara ödenen katkı konusunda yeni düzenleme yapıldığını, 2017 Ocak ayı itibarıyla muhtarlara verilen katkıyı, ödenek şeklinde düzenleyeceklerini, rakamı biraz yükselteceklerini belirtti.

Denktaş muhtarlar için yeni yılda bir takım iyileştirmeler olacağını da söyledi.

DOKTOR SIKINTISININ NEDENİ MAAŞ YETERSİZLİĞİ

Sağlık konusunda da açıklamalarda bulunan Denktaş, kamuda çalışan doktorların eksikliğinin sadece İskele’de ve Karpaz’da yaşanmadığını, bu konuda her bölgenin mağdur olduğunu söyledi.

Denktaş şunları söyledi:

“Ülke genelinde doktor sıkıntısı çekiyoruz. Bunun nedeni, kamuda görev alan hekimlere ödenen maaşın yetersizliği. 10 yıl tahsil gördükten sonra siz de hak verirsiniz ki, bu maaşlarla doktorluk yapılmıyor. Bu konuda bir düzenleme yaptık. Ocak itibarıyla zannediyorum ki, kamuya pek çok doktor çekebileceğiz, böylelikle doktor sıkıntısı yaşamayacağız.” 

“DAÜ’YE BÖLGEDE BİR FAKÜLTE AÇILMASI İÇİN TALİMAT VERDİK”

Denktaş, hükümetin İskele- Karpaz bölgesinin ekonomik yönden canlanması ve yatırımın merkezden uzak belgelere taşınması için de girişimleri olduğunu açıklayarak, bunun için İskele-Karpaz bölgesinde bir fakültenin açılması için Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) talimat verdiklerini söyledi.

Serdar Denktaş bu konuda bölge halkından destek talep ederek, şunu ekledi:

“Tabi şunu da bilin, biz hükümet olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve yapacağız. Yatırımcıları bölgeye çekmek, fakülte açmak gibi... Ancak öğrenci sayısının artması için, öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanır olması gerek. Aksi durumda öğrenciyi bölgeye çekmek ve kalıcı kılmak, bununla birlikte sayısını arttırmak hiç de kolay olmayacak. Bu anlamda bölge insanı da aktif olmalı.”

“GENÇLERE TOPLU KONUT PROJESİ…”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ekonomik sıkıntının ve işsizliğin olduğu dönemde gençlerin kırsal kesim arazisiyle konut sahibi olmasının mümkün olmadığının farkında olduklarını dile getirerek, bu nedenle toplu konut projesinin gündeme getireceklerini söyledi.

KIBRIS SORUNU VE MÜZAKERE SÜRECİ…

Denktaş Kıbrıs konusu ve müzakere sürecinde gelinen aşamayla ilgili bölge muhtarlarına bilgi verdi.

Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarına, tutanaklara ve Rum basınındaki haberlere işaret ederek, “Gidişat tehlikelerle dolu” değerlendirmesinde bulundu.

“Egemenlik ve Siyasi Eşitlik gibi başlıklarda tamamen sokakta kaldık” diyen Denktaş, ekonomik konuda gerek kamu, gerekse üreticilerin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Mülkiyette inkişafa ve Değerlendirme Kurulu’nda görüşülecek mülk konularına değinen Denktaş şunları ekledi:

“Mülkiyette, eğer arsaya sıfırdan bir inşaat yapmışsan inkişaftır. Yine arsaya inşaat izni alınmış ve plan hazırlanmış ancak hâlâ başlanamamışsa o da inkişaftan sayılacak.

Ancak, 74 veya sonrasında size verilen tek kat eve bir süre sonra siz ikinci katı çıkmışsanız o vakit bunun inkişaf olup olmadığı ‘Değerlendirme Kurulu’na götürülecek ve burada üstüne çıkılan kat, toprağın ve alt kattaki binanın değerinden yüksek ise inkişaf sayılacak ki bu mümkün değil.

Yani ülkede büyük orandaki mülk ‘Değerlendirme Kurulu’nda görüşülecek demektir.”

“ENDİŞEM HALA SÜRÜYOR”

Verilecek toprağın yüzde 28,2 ile yüzde 29,2 arasında tartışıldığı, 80 ya da 100 bin Rum’un yeniden dönmesi gibi konularda da belirsizlik olduğunu söyleyen, bunun tehlikeleri beraberinde getirdiğini belirten Denktaş, süreçten ötürü Türk tarafında bir rahatlama yaşandığı ancak kendisinin endişesi olduğunu belirtti.

“KİMSE ‘BU İŞ BİTTİ, ÇÖKTÜ’ HAVASINA GİRMESİN”

Denktaş şunları dile getirdi:

“Benim endişem hâlâ sürüyor, ikna edilmek isteniyoruz. Vatandaşın bildiğinden biraz daha fazla bilgimiz var ancak yeterli değil. O nedenle halkımıza da çağrı yapıyorum tetikte olalım. Kimse ‘bu iş bitti, çöktü’ havasına girmesin. Yeni bir şeyler konacak önümüze. İkna edilmek isteneceğiz. Olası bir belge elimize geçince daha iyi okuyacak, inceleyecek ve çıkıp halkımızı daha somut bilgilerle bilgilendireceğiz.”

ALANLI

Öte yandan da, Meclis Başkan Yardımcısı ve milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı da bir konuşma yaptı.

Alanlı, bölge milletvekili olduğundan yaşanan sorunların bire bir şahidi olduğunu, iyileştirmelerle ilgili elini taşın altına koyacağının bilinmesini istedi.

MUHTARLARDAN DEĞERLENDİRME: “İSKELE- KARPAZ MUTSUZ İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR BÖLGE HALİNE GETİRİLDİ”

İskele İlçesi Muhtarlar Birliği Başkanı Sermet Nereli ve bölge muhtarları da sorunlarını dile getirdi. Muhtarlar, taleplerini Denktaş’a metin şeklinde de iletti.

İskele’deki hastanenin doktorsuz olduğunu, hastalarını acil bir durumda Mağusa’ya yetiştirme telaşını yaşadıklarını söyleyen muhtarlar, hastanede röntgen cihazının olmadığına dikkat çekti.

Muhtarlar, merkezden uzak olduklarını, devlet kurumlarındaki işlemlerini yapmakta güçlükte yaşadıklarını aktardı.

Yol tadilatı, kırsal kesim, işsizlik gibi konularda sıkıntılara işaret eden muhtarlar, “Milli gelirden en az yararlanan bölge olan İskele ve Karpaz, artık mutsuz insanların yaşadığı bir bölge haline getirildi” değerlendirmesinde bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.