1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOKTORLARIN 'İKİNCİ İŞ YASAĞI' BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE
DOKTORLARIN 'İKİNCİ İŞ YASAĞI' BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE

DOKTORLARIN 'İKİNCİ İŞ YASAĞI' BAKANLAR KURULU GÜNDEMİNDE

Doktorların 'ikinci iş yasağı' Bakanlar Kurulu gündeminde;

A+A-

SAĞLIKLA İLGİLİ BEŞ YASA TASARISIYLA İLGİLİ MECLİS’TE AD-HOC KOMİTE OLUŞTURULMASI GÜNDEMDE

YASA TASARILARI GEÇİNCEYE KADAR KAMUDA ÇALIŞAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA, İKİNCİ İŞ NEDENİYLE SORUŞTURMA AÇILMAYACAK

Bakanlar Kurulu gündeminde, sağlıkla ilgili beş yasa tasarısının süratle geçmesi için Meclis’te bir ad-hoc komite kurulması bulunuyor. Sağlık Bakanlığı, söz konusu tasarılar geçinceye kadar kamuda görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik ikinci iş nedeniyle soruşturma açılmaması kararı aldı.

Bakanlar Kurulu bugün saat 10.30’da Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında toplandı. Toplantı öncesi Başbakan Kalyoncu ile Sağlık Bakanı Salih İzbul basına açıklama yaptı.

Başbakan Ömer Kalyoncu, sağlık alanında genel olarak özlük hakları ve ikinci işe yönelik olarak grev yapıldığını anımsatarak, bu sorunların tamamen ortadan kalkmasının beş yasanın çıkarılmasıyla mümkün olacağını söyledi. Bu konuda iktidarın mutabakat içinde olduğunu dile getiren Kalyoncu,  muhalefet partilerinin de yasalara olumlu bakacaklarına inandığını kaydetti.

Kalyoncu, yasa tasarılarını; Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Hasta Hakları Yasa Tasarısı, Özel Hastaneler (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Döner Sermaye Yasası ve Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı olarak açıkladı.

KALYONCU: “BEŞ YASAYLA İLGİLİ KOMİTE GÜNDEMDE”

Başbakan Kalyoncu, meydana gelen grev ve kaos nedeninin; ikinci iş nedeniyle bir doktora meslekten men cezası ve kamudan atılma cezası verilmesi, bir başka doktorla ilgili de araştırma başlatılması olduğunu belirtti. Bu durumun kamuda çalışan doktorlar arasında infial yarattığını söyleyen Kalyoncu, bundan dolayı greve gidildiğini kaydetti.

Doktorların hastanelerde kalmasından, bununla ilgili de gerekli tedbirlerin alınmasından yana olduklarına işaret eden Kalyoncu, beş yasa tasarısıyla ilgili komite oluşturulmasını bu nedenle gündeme aldıklarını kaydetti.

Kalyoncu, ikinci işten dolayı soruşturma açmanın Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu söyleyerek, tasarılar geçene kadar soruşturma açılmasıyla ilgili bakanlığın frene basmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

Sağlığın önemli bir konu olduğunu, üzerine titizlikle durulması gerektiğini söyleyen Kalyoncu, yasa tasarılarını hızla geçirdikten sonra ikinci iş konusuna eğileceklerini ifade etti.

Öngörülerinin doktorların devlet hastanelerinde daha uzun mesai yapması olduğunu dile getiren Kalyoncu, yasaları çıkarırken amacın ve hedefin bu olacağını belirtti.

İZBUL: “SAĞLIKTA HATANIN TELAFİSİ ZORDUR”

Sağlık Bakanı Salih İzbul, ikinci iş nedeniyle bir hekimin kamudaki görevine son verilmesinin kaosa neden olduğunu söyleyerek, sağlığın diğer kamu kuruluşları gibi değerlendirilemeyeceğini, onlarda ayrı olduğunu belirtti.

İzbul, “Sağlıkta insan hayatı ile uğraşıyorsunuz. Bir dairede herhangi bir hata yapıldığında en çok maddi ve zaman kaybı söz konusu olabilir. Ama sağlıkta böyle değildir. Sağlıkta hatanın telafisi zordur” diye konuştu.

Sağlıkta hizmeti verenlerin memnuniyetinin sağlanmasıyla, hizmeti alanın da memnun edilebileceğini belirten İzbul, söz konusu beş yasanın, sağlıkta oluşturmaya çalıştıkları sistemin temel yasaları olduğunu vurguladı.

Yasa tasarılarının hazır olduğunu söyleyen İzbul, ad-hoc komite oluşturulmasına karar verildiğini, Meclis’te oluşturulacak komitede tasarıları ele alınıp, süratle yasalaşmaları yönünde gereken katkıyı yapacaklarını ifade etti.

İzbul, sistem oturtulana kadar, sağlık çalışanların huzursuzluğa itecek bir olaya mahal vermeme adına, bakanlık tarafından ikinci işe yönelik disiplin soruşturmalarının açılmayacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.