1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÖVİZ ARTINCA AYARLAMALAR ONA GÖRE YAPILANDI
DÖVİZ ARTINCA AYARLAMALAR ONA GÖRE YAPILANDI

DÖVİZ ARTINCA AYARLAMALAR ONA GÖRE YAPILANDI

Döviz kurlarındaki artış, yükselen girdi ve giderleri karşılamak için;

A+A-

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği (KTİTB) döviz kurlarındaki artış, yükselen girdi ve giderleri karşılamak için taban fiyatlarında ayarlama yaptıklarını açıkladı.

Taşeronlar Birliği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, fiyat ayarlaması kararının mazot,  inşaat malzemesi fiyatları ile işçi ücretleri ve sosyal yatırımlarının artırması nedeniyle alındığını bildirdi.

Piyasalarda bugünden itibaren değer bulacak taban fiyatlarını ise şöyle açıklandı:

“Kalıp birim fiyatları 1955’lerden beri devam eden bir m2’lik tahta fiyatı ile eşit değerde, sıva ise, kalıbın 1 ile 2 lira altında seyredecek. Boya iç cephede 5 TL, dış cephede  ise 7 TL dolaylarında değer bulacak; Tuğla alım fiyatı ile eşit olarak yapılması sağlanacaktır. Demir alım fiyatı ile 1/3 (üçte bir) oranında değer bulacaktır.”

Açıklamada, yeni fiyatların işin devamı, arz ve talebe hitap etmek için belirlendiği de vurgulandı.

BOYKOT

Bir diğer sorunlarının ise yaptıkları işin karşılığı olan ücreti alamama olduğunu ifade eden birlik, üyelerine ödeme yapmayan işverenlere ve müteahhitlere boykot uygulayacaklarını da açıkladı.

Açıklamada, “Alacaklı üyelerimizin alacağı tazmin edilene kadar, borçlu olan müteahhit veya mal sahibinin işi yapılmayacaktır. Cezalı mal sahibine veya müteahhide Birlikten izin almadan iş yapan üyemiz disipline verilecektir. Üretici ile tüketicinin haklılığını belirlemek için, yönetim kurulundan oluşacak bir komite ( bilir kişi heyeti ) görev başına getirilecektir” denildi.

İŞÇİ KARTI

Taşeronlar Birliği açıklamasında, başka bir  yeni uygulamalarının da işçi kartı olacağı belirtilerek, “İşçi kartı ile hem yabancı iş gücü, hem de yerli işgücü kayıt altına alınarak hem denetleme müfettişlerinin işleri daha kolaylaştırılacak, hem de sosyal kurumların kayıpları en aza indirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.