1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DOWNER: “SÜREÇ BOYUNCA ‘DOĞRU YÖNE’ DEĞİŞİKLİKLER OLDU”
DOWNER: “SÜREÇ BOYUNCA ‘DOĞRU YÖNE’ DEĞİŞİKLİKLER OLDU”

DOWNER: “SÜREÇ BOYUNCA ‘DOĞRU YÖNE’ DEĞİŞİKLİKLER OLDU”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer arasındaki görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.

A+A-

DOWNER: “ORTAK AÇIKLAMA KONUSUNDA ANLAŞMA OLMASINI UMUYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu  ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer arasındaki görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanlığı'nda öğleden sonra gerçekleşen görüşme sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Downer, Eroğlu’nun, “iki taraf arasında ortak açıklama konusunda sürdürülen çalışma ile ilgili bilgi vermek amacıyla kendisini çağırdığını” söyledi.

Öğleden sonra Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Anastasiadis’le de görüşerek, çalışmaların nasıl gittiğini  göreceğini ifade eden Downer, ortak açıklama konusunda, “taraflar arasında mesaj teatisini kendisinin yürüttüğünü” söyledi.

Downer, tarafların fikirlerinde, süreç boyunca “doğru yöne” değişiklikler olduğunu söyledi.

Hafta sonu adadan ayrılacak olan Downer, ayrılana kadar konuyla ilgili görüşmelerinin süreceğini de ifade ederek, konuya ilişkin bir anlaşma olabilmesi ümidini ifade etti.

Adaya tekrar gelişiyle ilgili olarak ise Downer, bu ziyaretinin nasıl gittiğiyle ilgili bir değerlendirme yapacaklarını, bu ziyaretinin ne kadar yararlı olduğunu değerlendireceklerini, tarafların birkaç hafta kendisi olmadan da çalışmaları sürdürebileceğini söyledi.

Downer, dönüşünün çok uzun bir süre almayacağını da vurguladı.

Downer’le görüşmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Eroğlu da basına bir açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.