1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP GENEL SEKRETERİ ŞONYA İÇİN DEVAM KARARI
DP GENEL SEKRETERİ ŞONYA İÇİN DEVAM KARARI

DP GENEL SEKRETERİ ŞONYA İÇİN DEVAM KARARI

DP genel sekreteri Şonya için devam kararı

A+A-

ŞONYA: “O TALİHSİZ OLAY KEŞKE HİÇ OLMASAYDI”

Genel Sekreter Bengü Şonya’nın “görevden alınması” gündemiyle bu akşam toplanan Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) Parti Meclisi, Genel Başkan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın önerisiyle gündem değiştirdi ve  Şonya’nın görevine devam etmesine karar verdi.

1387220974.jpg

Denktaş, Parti Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Şonya’nın bugün kendisine istifa mektubu sunduğunu ancak reddettiğini ifade ederek, görevden alınmasını içeren gündemin oybirliğiyle reddedilmesini önerdi.

Konuşmasında, Şonya’nın genel sekreterlikten alınmasına yönelik verilecek oyları kendisine karşı verilmiş oylar olarak değerlendireceğini de söyleyen Denktaş, “Bu oyların miktarı beni istifaya kadar götürür” dedi.

1387220984.jpg

“DP-UG HALİNİ ALDIKTAN SONRA PARTİ MEVKİLERİNE ADAYLIKTA ARANAN SÜRENİN DEĞİŞMESİ İHTİYACI GÜNDEME GELDİ”

Konuşmasına tüzük değişikliğinin içeriğiyle ilgili bilgi vererek başlayan Denktaş, değişikliğin, partiye giriş çıkışların artması nedeniyle daha önce konan parti mevkilerine adaylık için en az bir yıl ya da Parti Meclisi kararıyla altı aylık üyelik aranması kararıyla ilgili olduğunu söyledi.

Partinin DP-UG halini alıp 12 milletvekili çıkarmasının ardından bu kararın değişmesi ihtiyacının gündeme geldiğini ifade eden Denktaş, partiye destek vermek için “emaneten” oy veren kesimi hatırlattı.

Yurt dışında bulunduğu sürede başka değişiklik önerileri de yapıldığını ifade eden Denktaş, bunların sadece öneri olduğunu ve parti organlarında tartışılmadığını ifade etti.

“Grup arkadaşlarımız 6 aylık süreyle ilgili önerinin Kurultay’a götürülmesi, diğerlerinin ise tartışılması gerektiğini söyledi; ben de kabul ettim” diyen Denktaş,  örgüt başkanlarının oy kullanmasını önleyecek girişimler olduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ekledi.

“HUZURSUZLUK HABERLERİNİ AVUÇLARINI OVUŞTURARAK İZLEYENLER VAR”

Parti içi huzursuzluklara da değinen Denktaş, bu yöndeki haberleri “avuçlarını ovuşturarak” izleyen bir kesim olduğunu belirtti.
“Dıştan bizi izleyenler ‘nihayet beceriyoruz’ diye ellerini ovuşturuyor” diyen Denktaş, önceliğe alınması gereken konunun yerel seçimler olması gerektiğini ifade etti.

Denktaş, parti içi huzurun ortadan kalktığını gösterecek hareketlerden uzak kalınması gerektiğine vurgu yaparak, “Bilek güreşini devam mı ettirelim? Böylelikle kendi içimizde dağınık bir görüntü vermemizi bekleyenlerin ekmeğine bal mı sürelim? Yoksa bu salondan birlik ve bütünlüğümüzü ispat edecek ve sıkıntıları sona erdirecek bir yaklaşımla mı çıkalım?” diye sordu.

Bu sabah grupla yaptığı değerlendirmede “sonuna kadar gitme” kararı aldıklarını ancak Şonya’nın istifa mektubunu sunmasıyla durumun değiştiğini anlatan Denktaş, “Gardaşlar birbiri arasında kavga edebilir, kızabilir, tartışabilir ama gardaşlar kopmaz” dedi.

Bengü Şonya’nın sunduğu istifa mektubunu kabul etmediğini dile getiren Denktaş, şöyle devam etti:
“Bugün bu mektubu almadığım gibi sizden de bir talepte bulunuyorum: Dışa birlikteliğimizi ve gücümüzü, bu partinin hoşgörüsünün büyüklüğünü ispat etmek zorundayız. Doğrudur; sizleri çok net olarak ortaya konmuş bir gündem ile toplantıya çağırdık. Evlerinizden, ailenizin yanından ayrılarak bugün buraya bir görev olarak geldiniz ama bu görevden çok daha önemli, dışa karşı verilecek mesaj açısından çok daha asil bir başka mesajım olacak.

Şonya istifa mektubu getirerek partinin birliğine yönelik bir adım attı, bu adım karşılıksız kalmamalı. Bu adım DP’nin hoşgörüsü içinde karşılık bulmalı.”

1387220994.jpg

“ŞONYA’NIN GÖREVDEN ALINMASI GÜNDEMİNİN OYBİRLİĞİYLE REDDEDİLMESİNİ ÖNERİYORUM”

İstifa mektubunun ve genel sekreterin görevden alınması gündeminin oy birliğiyle reddedilmesini ve Şonya’nın kurultaya kadar görevine devam etmesini öneren Denktaş, “Gündemin tam aksine bir şey talep ettiğimin farkındayım ama partinin kucaklaşmasının önü ancak böyle açılır” dedi.

Konuşmasında, Şonya’nın genel sekreterlikten alınmasına yönelik oyları kendisine karşı verilmiş oylar olarak değerlendireceğini de Denktaş, “Bu oyların miktarı beni istifaya kadar götürür” dedi.

Denktaş, partiyle ilgili oluşan olumsuz imajın ortadan kaldırılması görevinin Şonya’ya ait olduğunu, bunu yapıp yapmamanın da Şonya’ya kaldığını söyledi.

ŞONYA: “O TALİHSİZ OLAY KEŞKE HİÇ OLMASAYDI”

Bengü Şonya da yaptığı konuşmada çok üzgün olduğunu ifade ederek, “Tüzük kurultayında yaşanan o talihsiz olay keşke hiç olmasaydı. Ondan sonra yaşananlar da keşke hiç olmasaydı. Ama hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, düşüncemiz bir” diye konuştu.

Bugün Parti Başkanı Serdar Denktaş’ı ziyaret edip görüştüğünü dile getiren Şonya, şöyle devam etti:
“Başkan lütfetti ve bir uzlaşmaya vardık. Sayın başkana yaptığı bu içten konuşma için teşekkür ederim. Partinin birlik ve bütünlüğünü dışa karşı ve hatta içe karşı sağlamamız için önümüzdeki seçimler bakımından önem taşır. Ben kendi hesabıma kendi derslerimi çıkardım. Başkanın söylediği gibi ben partime zarar verdiğine inandığım söylemlerimi de bu akşam Ali Baturay’ın programından başlamak üzere telafi etmeye çalışacağım.

Uzaklardan gelenler de var, çok teşekkürler. Burada bulunmamızla bir mesaj veriyoruz. Biz biriz, bütünüz. Yürüyeceğimiz yolda birlikte kol kola devam edeceğiz. Kimsenin gücü bizi ayırmaya yetmez.”

84 KABUL 1 RET

Konuşmaların ardından Genel Başkan Denktaş’ın, gündem maddesinin değiştirilerek Genel Sekreter’in kurultaya kadar görevine devam etmesine ilişkin önerisi 1 ret oyuna karşılık 84 oyla kabul edildi.

1387221014.jpg

Oylamanın ardından konuşan Denktaş, “4 gün önce basının önünde yaşanmış bir olayın yine basının önünde ters çevrilmesine olanak sağladığınız için, Genel Başkan olarak bana güveninizi yeniden gösterdiğiniz için teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.