1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP - UG GAZİMAĞUSA’DA ADAY TANITIM GECESİ DÜZENLEDİ
DP - UG GAZİMAĞUSA’DA ADAY TANITIM GECESİ DÜZENLEDİ

DP - UG GAZİMAĞUSA’DA ADAY TANITIM GECESİ DÜZENLEDİ

DP-UG Gazimağusa İlçesi’ne bağlı tüm belediye başkan adayı ve meclis üyeleri, dün akşam düzenlenen gecede tanıtıldı.

A+A-

DENKTAŞ: “BU KEZ MAĞUSA İLÇESİNE BAĞLI 10 BELEDİYENİN 9’UNU ZAFERLE ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUM”

TAÇOY: “İNANÇLA ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA BAŞARI VE ZAFER KAÇINILMAZDIR”

ATAOĞLU: “BUGÜNE KADAR OLDUĞU GİBİ, BUNDAN SONRA DA HALKIN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

ARTER: “ELDE EDECEĞİMİZ ZAFER, TÜM HALKIMIZIN ZAFERİ VE BAŞARISI OLACAKTIR”

 Demokrat Parti -  Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa İlçesi’ne bağlı tüm belediye başkan adayı ve meclis üyeleri, dün akşam düzenlenen gecede tanıtıldı.

Gazimağusa İlçe Başkanlığı’ndaki tanıtımda DP -UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Genel Sekreter Hasan Taçoy ile Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu ve Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı adayı İsmail Arter birer konuşma yaptı.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, gecede sahneye çıkan DP -UG Tatlısu Belediye Başkan adayı Hayri Orçan, Paşaköy Belediye Başkan adayı Hasan Topaloğlu, Serdarlı Belediye Başkan adayı Özel Pınardan, Vadili Belediye Başkan adayı Şahin Sapsızoğlu, Akdoğan Belediye Başkan adayı Salih Mendeli ve DP Ulusal Güçler’in destek verdiği; Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter, İnönü Bağımsız belediye Başkan adayı Beyhan Gürgöze, Yeni Boğaziçi Bağımsız Belediye Başkan adayı Katip Demir, Beyarmudu Bağımsız Belediye Başkan adayı Ahmet Zort ve 10 belediyenin Belediye Meclis üyeleri sahnede halkı selamladı.

DENKTAŞ

Demokrat Parti - Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş konuşmasında, “Bizler tökezler ama düşmeyiz, düşsek de ayağa kalkmasını biliriz ve bu ülkeyi hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz” dedi.

Seçimler öncesinde çok badireler atlattıklarını kaydeden Denktaş, ama günün sonunda yine birçok belediyede başkan adayı ve meclis üyesi adayları çıkardıklarını, bunun yanı sıra bağımsız adaylara destek verdiklerini söyledi.

Gazimağusa’nın 10 belediyesinin 9’unda çıkardıkları ve destekledikleri adaylarla birlikte var olduklarına dikkati çeken Denktaş “Kimisi partili, kimisi partisiz. Ama hepsi bizim yüreğimizin, inancımızın insanı. Hepsi aday olduğu bölgeye sevgi ile yaklaşmış, yüreklerindeki sevgiyi aday oldukları bölgenin insanlarına açmış. Tümüne başarılar diliyorum. Başaracaklarını biliyorum. Çünkü sizlerde o inancı görüyorum. İnanç varsa, başarı kaçınılmazdır” dedi.

Serdar Denktaş, 1992 yılında kuruluşlarından bu yana var oldukları belediyeleri zenginleştirdiklerini söyleyerek, ülkede demokrasiyi ve yerel yönetimleri güçlendirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ifade etti.
Denktaş bunu yaparken, ‘belediyelere güç verirsek aleyhimize olur’ diye düşünmediklerini de kaydetti.

1994’de yerel seçimlerinde Gazimağusa Belediyesi’ni kıl payı, Paşaköy Belediyesi’ni de ‘yazı-tura’ ile daha birçok bölgeyi de aynı şekilde, az farklarla kaybettiklerini kaydeden Serdar Denktaş, 5 partinin yarıştığı yerlerde ise %37 ile seçim kaybettiklerini sözlerine ekledi.

“BU KEZ MAĞUSA İLÇESİNE BAĞLI 10 BELEDİYENİN 9’UNU ZAFERLE ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Şimdi Gazimağusa’da 10 belediyeden 9’ununda zafer elde edeceklerine inandığını vurgulayan Serdar Denktaş, kentte artık değişim yaşanması gerektiğini, kente gerçek anlamda belediyeciliğin taşınması gerektiğini kaydederek; “Bu kez Mağusa İlçesine bağlı 10 belediyenin 9’unu da zaferle elde edeceğimize inanıyorum. Var mısınız?” diye sordu.

Denktaş, “Belediyeleri güçlendirdik, bu işten en fazla nemalanan Mağusa Belediye Başkanı elde ettiği geliri Mağusa’da makyaj maksatlı kullandı. Yerin altına hiç inmedi. AB destekli bir proje ile kanalizasyon yapmaya başladı. O’nu bile yüzüne, gözüne bulaştırdı. Mağusalı bugün kanalizasyon sisteminden, yollardan, bölgelerdeki eksiklikten memun mu?” diye sordu.

“Artık değişim zamanı” diyen DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, artık işi erbabına verme ve bu değişim ile birlikte Gazimağus ve Gazimağusalı’nın hem alt, hem de üst yapı ile gerçek belediye hizmetine kavuşma zamanının geldiğine inanç belirtti.

TAÇOY

KKTC’ne inanan insanlar olduklarına vurgu yapan DP - UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da konuşmasında,  yeni kentler yaratmak için 29 Haziran’da el ele zafere imza atacaklarına inandıklarını belirtti.

Şimdi önlerinde büyük bir sınav olduğuna dikkati çeken Taçoy, iş ve güç birliği sayesinde inançla çıktıkları yolda başarıya ulaşacaklarına vurgu yaparak; “Zafer sizlerin, zafer DP Ulusal Güçler’indir” dedi.

ATAOĞLU

Gecede konuşma yapan DP - UG Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu, Gazimağusa için seçim startını verdiklerini belirtti.

Tüm adaylarının projelerine inandıklarını ve var olan sorunların çözülmesi konusunda çalıştıklarına dikkati çeken Ataoğlu, DP Ulusal Güçler olarak çalınmadık kapı bırakmayarak, projelerini halk ile bire bir paylaşacaklarını söyledi. Ataoğlu böylelikle başarının da kaçınılmaz olacağına inanç belirtti.

Ataoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

ARTER

Gecede konuşma yapan Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter de sözlerine, DP -UG tabanına kendisine vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür ederek başladı.

Arter, “İnanıyorum ki, bu destek sayesinde 29 Haziran’da yapılacak seçimlerden zaferle çıkmayı başaracağız. Elde edeceğimiz zafer, tüm halkımızın zaferi ve başarısı olacaktır. Zira bu başarı sayesinde Gazimağusa’nın değişimini ve gelişimini sağlayabilecek ve şehrimizi modern bir kent görünümüne kavuşturabileceğiz” dedi.

“Gazimağusa’nın sorunları yıllardır çözülememiş, şehrimiz uygulanan yanlış politikalar nedeniyle büyük bir köy görünümüne bürünmüştür” diyen Arter, bunun Gazimağusa ve halkının kaderi olmadığını söyledi.

Gazimağusa’yı yeniden inşa etmek için yola çıktıklarının altını çizen Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı İsmail Arter, “Şehrimizin bu kötü kaderini değiştirmek ve geleceğin kenti Gazimağusa’yı yeniden inşa etmek için yola çıktım, yola çıktık” dedi.

Arter şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi bugün çevre gününde çevre tahribatının yoğun yaşandığı, eski başkanın bir türlü çözemediği kanalizasyon sorunu nedeniyle kokan bir Gazimağusa ile karşı karşıyayız. Buradan bir söz vermek istiyorum. Mağusalılar bilecek ki, İsmail Arter döneminde Gazimağusa çevre gününü böyle yaşamayacak. Çevre ve kanalizasyon sorunları çözülmüş bir Gazimağusa’da hep birlikte çevre gününü yaşayacağız. O günler yakındır.”

Belediyeciliğin sloganlarla, süslü kelimeler ardına sığınılarak yapılacak bir iş olmadığına da dikkati çeken Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter, 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerin bu nedenle çok önemli olduğunu belirterek; “Bu seçim Gazimağusa’nın değişmesi ve sorunlarından kurtularak geleceği planlı bir kent olmasıyla ilgilidir” dedi.

Belediyeciliğin meslek edinme makamı olmadığını da belirten İsmail Arter “Bu seçim, belediyeciliği meslek edinme makamı olarak kullananların değil, Belediyeciliği hizmet verme makamı olarak düşünenlerin seçimi olacaktır. Eminim ki, bu seçim Mağusalının, 20 yıldır sorunlarını çözemeyen ve şehrimize çok şey kaybettiren eski başkanını değiştireceği bir seçim olacaktır. Bana verdiğiniz destek ile kurduğumuz birliktelik Gazimağusa’nın geleceğini şekillendirecektir” ifadelerini kullandı.

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkanı adayı İsmail Arter, “Önce hizmet prensibinden ödün vermeden Gazimağusa’nın değişimini ve gelişimini, halkımızın gücüyle hep birlikte başaracağız. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Benimle birlikte Gazimağusa’yı değiştirmeye var mısınız?” diyerek sözlerini tamamladı.

Gecede, Arter'in konuşmasının ardından, parti milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile meclis üyeleri kendilerini tanıtıp projelerini anlattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.