1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG GİRNE’DE MİTİNG DÜZENLEDİ
DP-UG GİRNE’DE MİTİNG DÜZENLEDİ

DP-UG GİRNE’DE MİTİNG DÜZENLEDİ

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), seçim çalışmaları kapsamında Girne’de miting düzenledi.

A+A-

DENKTAŞ: “GİRNE’YE SEVGİ İLE YAKLAŞABİLMEK VE ‘BURASI BENİM TOPRAĞIM, BENİM ŞEHRİM GİRNE’M, GİRNELİYİM’ DİYEBİLMEK GEREKİR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), seçim çalışmaları kapsamında Girne’de miting düzenledi.

DP-UG Başak Tekerek Basın Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne Kordonboyu Caddesi’nde düzenlenen mitinge DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek ve Lapta Belediye Başkan adayı Mustafa Keyfiala katıldı.

Etkinlikte Levent Ünal ve Orkestrası da konser verdi.

DENKTAŞ

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, gecede yaptığı konuşmada, mitinge katılanları selamlayarak “İskele’de, Dipkarpaz’da, Lefke’de, Mağusa’da meşaleyi güçlendirmek adına arkadaşlarımız büyük bir uğraş içinde yine sevgi, yine insanımızı kucaklayarak, kucaklaşarak çalışmaya devam ediyor. Girne’ye de oralardan selam getirdik” diye konuştu.

Girne’nin yıllardır bakımsız kaldığını söyleyen Serdar Denktaş, “Oteller bakımsızlık nedeniyle turist ve gelir kaybediyor. Doğu Akdeniz’in orijinaline yakın kalmış tek limanı Girne Limanı dökülüyor. Kanalizasyonlar denize akıyor. Dileyen istediği şekilde ‘dikin apartmanı, çıkın katı’ şeklinde hareket ediyor. Çirkinleşen Girne umurlarında değil. Çünkü hizmet yok” dedi.

Gelinen noktayı sil baştan değiştirmek mümkün olmasa da yapılacak birçok şeyin olduğunu söyleyen Denktaş, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Vizyonumuzu ortaya koyarsak, hayalimizi ortaya koyup bu hayal çerçevesinde projelerimizi yaratırsak, Girne’ye gelen turistin kalitesini yükseltmek, sayısını fazlalaştırmak için neler yapılabileceğini düşünürsek, Girne’nin dökülen her köşesini, yeniden güzelleştirmek istersek, bunu yapmanın bir tek yolu vardır. Önce Girne’ye sevgi ile yaklaşabilmek ve ‘burası benim toprağım, benim şehrim Girne’m, Girneliyim’ diyebilmek gerekir”

DP-UG Genel Başkanı Denktaş, hayalindeki Girne’yi ise şu sözlerle özetledi:
“Girne sokaklarının üstünden geçen elektrik tellerinin ortadan kaldırılması, kentin girişinde yaşanan trafik keşmekeşinin bir yol düzenlenmesiyle son bulması. Belediye binasının bulunduğu alandan başlayan ve şehrin sonuna kadar yayaların, engellilerin, çocukların, yaşların rahatça dolaşabileceği, pırıl pırıl, rengârenk bir Girne çarşısı. Gece geç vakitlere kadar müşterilere hizmet veren, çarşısında insanların çoğaldığı ve dolaştığı bir Girne. Girne limanında her restoranın ve barın önünde akustik sesli müziğin ayrı ayrı kulaklarda çınladığı, insanımızın burnunu tutarak değil, göğsünü gere gere ‘işte benim şehrim’ diyerek dolaştığı bir Girne hayal edebiliyor musunuz? İşte güzellik budur. Bunun için ‘Girne sevince güzel’ diyoruz. Çünkü DP Ulusal Güçler ekibi, Girne’yi, Lapta’yı ve KKTC’yi çok seviyor”

Denktaş mitinge katılanları yerel seçimlerde DP-UG adaylarına oy vermeye çağırarak “Hep beraber Başak Tekerek’i Girne’nin ilk kadın belediye başkanı ilan edelim” dedi.

29 Haziran’da ayrıca Anayasa Değişikliği nedeniyle referandum yapılacağına da işaret eden Denktaş, halka ‘evet’ demeleri yönünde çağrı yaptı.

BAŞAK TEKEREK

DP-UG Girne Belediye Başkan adayı Başak Tekerek de Girne halkına hitaben yaptığı konuşmasında, Girne’ye yönelik vizyon ve projelerini anlattı.

Mitinge katılan herkese teşekkür eden Tekerek, “Girne’nin geleceğini birlikte şekillendireceğiz. Bu gece bunun ilk adımını hep beraber atıyoruz. 14 meclis üyesi adayım ve ben işte buna hazırız. 30 Haziran’da yeni bir Girne’ye uyanacağız” dedi.

Başak Tekerek, mevcut yönetimi eleştirerek, 16 yıldır Girne’ye hiçbir yatırım yapılmadığını ve bir aile şirketi kurularak bütün belediyenin bu şirkete hizmet verdiğini savundu. Tekerek, “Belediyenin gelirlerinin peşkeş çekilmesine” izin vermeyeceklerini kaydetti.

Girne’de kanalizasyon, arıtma ve çevre sorunları olduğunu söyleyen Tekerek, “Artık konuşma zamanı değil, icraat zamanıdır. Dürüstlük ve şeffaflık zamanıdır” dedi.

Son dönemde “Girne’ye yakışmayan” yüksek binalar inşa edildiğini belirten Tekerek, “Bu yüksek binalar Girne’ye yakışıyor mu? Devamını istiyor muyuz?  Vereceğimiz oy bu kararı belirleyecektir” diye konuştu. Değişim yaratmak ve iyi bir yönetim oluşturmak için aday olduğunu kaydeden Tekerek, “Girne’ye gerçek hizmeti getirmek için huzurunuzdayız. Oylarınıza talibiz” dedi.

Tekerek, bağımsız belediye başkan adayını eleştirerek, bazı bağımsız adayların geçmişte değişik partilerden aday olduğunu söyledi. Mevcut yönetimi de Girne limanına gereken önemi vermemekle suçlayan Tekerek, göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Tekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Toplu taşımadan teleferiğe, kanalizasyondan arıtmaya,  kültür sanattan teknolojiye, eğitimden kamu sağlığına kadar Girne’yi çağdaş belediyecilikle tanıştıracak, ekonomimizi güçlendirecek ve turizme katkı sağlayacak projelerimizle atacağımız her adım Girne halkı ile birlikte, el ele ve sürdürülebilir olacaktır. Girne halkı belediyesi ile gurur duyacak, çünkü halkına hizmet etmenin aşkı, heyecanı ve sevdası içinde çalışacak bir belediye oluşturacağız. Şeffaf, gerçekçi, hesap verebilir, duyarlı bir yönetim kadrosu ile halkının ortak gereksinimlerini çağdaş bir anlayış ve demokratik bir tutum içinde karşılamakla görevli olacağız. Sokak sokak Girne’nin tarihi mirasını ve doğal yapısını koruyarak bugünkü ve yarınki ihtiyaçları doğrultusunda projeler yürüteceğiz. Amacımız kentimizi kalkınma planı ile tercih edilen örnek bir şehir haline getirmektir. Başaracağız! Bize dört yıl yeter. Girne sevince güzel”

MUSTAFA KEYFİALA

DP UG Lapta Belediye Başkan adayı Mustafa Keyfiala da, Lapta bölge halkının istek ve ihtiyaçlarını bildiklerini belirterek, “Lapta değişime hazır” dedi.

Keyfiala, geceye katılan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.