1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG HEYETİ ESNAF ODASI’NI ZİYARET ETTİ
DP-UG HEYETİ ESNAF ODASI’NI ZİYARET ETTİ

DP-UG HEYETİ ESNAF ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Milletvekili adayları ile birlikte bugün Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti.

A+A-

DENKTAŞ, “ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ SAĞLANACAK”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Milletvekili adayları ile birlikte bugün Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti.

DP-UG Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Serdar Denktaş ziyarette, DP Ulusal Güçler’in Ekonomik Yapılanma ve Büyüme Programı ile ilgili Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine detaylı bilgi verdi.

İş dünyasını iyi bilen bir parti olarak yıllardan beridir oluşturdukları ekonomi politikalarıyla küçük ve orta boy işletmelerin daha verimli, rantable ve kâr eden konuma gelmesine zemin hazırladıklarını ifade eden Denktaş, DP Ulusal Güçler iktidarında küçük esnaf için “Basit Usulde Vergilendirme (BUV)” uygulamasının hayata geçirileceğini ve bu kapsamda belirli bir yıllık cironun altındaki işletmelere vergi muafiyeti sağlanacağını dile getirdi.

Yeni teşvik sistemlerinin uygulanmaya konmasına yönelik bir takım çalışmaları olduğunu da belirten DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, bu teşvik sisteminin uygulamaya geçmesiyle esnafın turizm ve eğitim sektörüne verilen teşviklerden faydalanmasının sağlanacağı üzerinde durdu.

Denktaş, teşvik sisteminde yapacakları değişiklikle ülke esnafının güçlenmesini sağlayacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Üniversite öğrencileri ve turistlere yönelik yalnızca KKTC’de geçerli olacak olan kredi kartları verilecek. Teşvik olarak belirlenen rakamlar bu kartların içinde olacak ve yalnızca ülkemizde kullanılacak. Bu kartlar sayesinde esnafımız kazanacak ve para ülkemizde kalacak.”

Mazbatalarla ilgili yaklaşımlarını da anlatan Denktaş, bağımsız bir kuruluşun moderatörlük yaptığı alacaklı-verecekli arasındaki ilişkilerde faiz konusunda makul sonuçları doğurabilen bir yapı düşündüklerini belirterek, “Bugünkü mevcut ortamda faiz oranları, anaparanın bir katını aşamayacak şekilde olmalıdır” dedi.

Ülkemizde değişimi gerçekleştirmek ve reformları hayata geçirmek için Başbakanlığa talip olduklarını söyleyen Denktaş, “Bu nedenle Başbakanlık yetkisini istiyoruz. Bu yetki ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağımıza inancımız tam” dedi.

DP Ulusal Güçler İktidarında denetlenen, hesap verebilen bir dönem başlatacaklarını kaydeden Serdar Denktaş, “Biz kendimize güveniyoruz. Ekibimize, teknik kadromuza güveniyoruz ve yıllardır ortaya koyduğumuz ve geliştirdiğimiz programı hayata geçirmek, icraata dökmek için sizden destek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.