1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG LEFKE MEYDANI’NDA MİTİNG DÜZENLEDİ
DP-UG LEFKE MEYDANI’NDA MİTİNG DÜZENLEDİ

DP-UG LEFKE MEYDANI’NDA MİTİNG DÜZENLEDİ

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), dün akşam Lefke Meydanı’nda miting düzenledi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG), dün akşam Lefke Meydanı’nda miting düzenledi.

DP-UG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, miting, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Lefke Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztoprak’ın geceye katılanları selamlamasıyla başladı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş mitingde yaptığı konuşmada, değişimin neden yapılması gerektiğini anlatmak için bu mitingi düzenlediklerini dile getirdi.

“24 yıllık şaka sona erdi” diyen Denktaş, şu anki yarışın mevcut belediye başkanı dışındaki adaylar arasında olduğunu savundu.

Öztoprak’ın bu yarışı önde götürdüğüne inanç belirten Denktaş, beş gün daha arayı açmak ve Öztoprak’a güven vermek için bin kat daha fazla çalışılması gerektiğini söyledi. Denktaş, 29 Haziran’da hep beraber başarıya ulaşacaklarına inanç belirtti.

Öztoprak’ın özü sözü bir, dosdoğru biri olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, ekibinde de bu karakterde insanlar olduğunu söyledi.

Öztoprak ve ekibinin Lefke’yi yürekten sevdiğini, ayrım yapmadan herkesi kucakladığını belirten Denktaş, şöyle devam etti:

“Lefke’yi yürekten sevgiyle, ayrım yapmadan hepinizi kucaklayarak Lefke Belediyesi’ni gerçekten bir kent haline getirmek için, gelen yabancının imrenerek baktığı bir belde haline getirmek için hep birlikte çalışalım. Sıkıntılar içerisinde, terk edilmiş dükkanlar, yıkılmaya yüz tutmuş eski evler, çukurlar içerisinde bir Lefke bölgesi değil Yeşilırmak’tan Gaziveren’e kadar her köyün, her mahallenin, her kapının pırıl pırıl bir hale geldiği, insanımızın günlük yaşantısını dolu dolu yaşadığı, şikayetinin olmadığı, şikayetinin derhal karşılandığı, yalanla dolanla değil, dürüstlükle şeffaflıkla açık yüreklilikle hizmet gördüğü bir bölge yapalım. Var mıyız arkadaşlar?”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Denktaş konuşmasının devamında, bu bölgede yaşayan herkesin toprakların değerini çok iyi bildiğine dikkati çekerek, “Toprağın değerini bilmek o toprağı daha da güzelleştirmekle ortaya çıkar” dedi.

Yerel seçimlerle aynı gün anayasa değişikliği için referanduma gidileceğini de anımsatan Denktaş, halkın konuyla ilgili “çok şey bilmiyoruz” dediğini ve bunda da haklı olduğunu,  Meclis’teki dört partinin müştereken oy verdirmesini sağlamak üzere DP Ulusal Güçler olarak kendi üzerlerine düşeni yaptıklarını, bütün partiler arasında mutabakatla kabul edilecek bir anayasa değişiklik metnini ortaya çıkardıklarını kaydetti.

Anayasa değişiklik metninde halkın zarar göreceği hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Denktaş, bu değişikliklerin, ülkeyi çağdaş bir noktaya götürmek için yapılması gereken değişiklikler olduğunu söyledi.

Değişikliklerin büyük bir referandumun, büyük bir anayasal değişikliğin birinci adımı olduğunu da ifade eden Serdar Denktaş, şöyle konuştu:

“İkinci adım Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar hazırlanacak ve yine sizlerin onayına sunulacak. Üçüncü ve son adım da genel seçimlere kadar hazırlanıp sizlerin onayına sunulacak. İkinci ve üçüncü ayakta DP Ulusal Güçler olarak en başından beri ısrarla vurguladığımız gibi halkımızla birlikte tartışmalıyız. Kamuoyunun önünde tartışmalıyız. ‘İnsanımızın da görüşünü almalıyız’ düşüncesini hayata geçireceğimiz sözünü veriyorum. Ama bu seçimde, bu referandumda biliniz ki, sizleri rahatsız edecek tek bir nokta bile yoktur. Bu nedenle üçüncü pusulanın ‘evet’i altına da mührümüzü vurarak, Anayasamızı da değiştirelim.”

“SANDIK SAYIMI BİTİNCEYE KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM”

29 Haziran akşamı sandık sayımı bitinceye kadar çalışmaya devam edileceğini vurgulayan Serdar Denktaş, Pazartesi sabahtan itibaren de Öztoprak ve ekibiyle hizmet almaya devam edileceğine inanç belirtti.

Denktaş, “Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun” dedi.

ÖZTOPRAK

DP Ulusal Güçler Lefke Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztoprak ise, kendisi hakkında çıkan “Adaylıktan çekilecek” iddialarını yanıtladı.

Kendisinin seçimlere bir hafta kala adaylıktan çekileceği ve eski başkana destek vereceği yönündeki asılsız iddialara herkesin güldüğünü söyleyen Öztoprak, mevcut belediye başkanını eleştirdi ve başkası hakkında yalan konuşan bir adayın asla seçimi kazanamayacağına inanç belirtti.

“HALKIMA ASLA YALAN SÖYLEMEDİM SÖYLEMEYECEĞİM DE”

DP Ulusal Güçler Belediye Başkan adayı Hüseyin Öztoprak, şöyle konuştu: “Lefke bölgesi insanına 24 sene hiçbir şey veremeyen, onlara yalan söyleyen, proje üretip hayata geçiremeyen bir başkan var. Geçen seçimden verilen vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Yalanlar üzerine, yanlış davranışlar üzerine oy almak mümkün değil.”

Kendisinin de uzun yıllardır siyasette yer aldığını, çeşitli görevlerde bulunduğunu söyleyen Öztoprak, kendisinin de bir takım eksiklikleri olabileceğini, ancak hiçbir zaman yalan söylemediğini, asla da söylemeyeceğini kaydetti.

Lefke Belediyesi’nin Kıbrıs Türkü’nün en eski belediyesi olduğuna işaret eden Öztoprak,  belediyenin son yıllarda düşürüldüğünü savunduğu “acı” ve “çirkin” pozisyondan bir hafta sonra kurtulacağını söyledi.

Öztoprak, “Sadece partililere değil herkese eşit hizmet sunulacak. 24 yıllık şakası sona eren başkan maalesef hep yandaşlarına destek çıktı. Emekli olan insanlar dava açarak hakkı olan parasını almak istiyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırılmayanların hanımları, çocukları hastaneden sizin benim gibi hizmet alamıyor. Böyle bir şey olamaz. 24 yıldır halkın ve Lefke’nin üstüne kabus gibi çöktüler. Böyle adaletsizlik olamaz. Herkes eşit hizmet alma hakkına sahiptir. Bizim dönemimizde ne olursa olsun herkes eşit hizmet alacak. Bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Ben hiçbir zaman ayrım yapmadım yapmayacağımda” şeklinde konuştu.

Lefke’nin seçimlerden sonra yalnız kaderinin değil, çevresinin da değişeceğini ifade eden Öztoprak,  “Yapılacak çok iş var” diyerek, hayata geçirecekleri bazı projeleri kısaca anlattı.

Hüseyin Öztoprak şöyle devam etti:

“Belediye plajı yeniden projelendirilecek. Yollarımız için projelerimiz hazır. Yeni Mezbaha’yı en kısa zamanda hayata geçireceğim. Bayındırlık şubesini yeniden hizmete geçireceğim. Mali yardım alabileceğimiz kuruluşlardan da yardım talep ederek, hak ettiğiniz hizmeti vereceğiz.”

“HERŞEY ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR OLACAK”

Göreve başladıkları 30 Haziran sabahı öncelikli olarak mali yapı bozukluğunu ele alacaklarını söyleyen Öztoprak, “Sayıştaylıktan görevliler çağırarak, ne olduğu bilinmeyen hesapları bir bir inceleyeceğim, öğreneceğim. Ondan sonra göreve başlayacağım. Böyle yönetim olamaz. Rutin belediye meclisi toplantılarını yapacağım. Bunların bir kısmı halka açık olacak. Her şey şeffaf olacak. Hesap verebilir olacağız. Hesap veremeyen bir başkanın, insanlara dürüst ve düzgün hizmet vermesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Lefke’nin kaderini ve çevresini değiştirmek için bölge halkından destek istediğini ifade eden  Hüseyin Öztoprak, söyle devam etti:

“Değişime destek verdiğinizi bu akşam bir kez daha gördüm. Sizi çok seviyorum. Size hizmet için her zaman varım ve olmaya da devam edeceğim. Lefke’nin kaderini hep birlikte değiştireceğiz.” 

MAVİOĞLU

DP –UG Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu da mitingde yaptığı konuşmada, mitinge katılan herkese teşekkür ederek, Lefke’nin kaderini değiştirmek için destek istedi.

Konuşmasında mevcut belediye başkanını eleştiren Mavioğlu, “Batmış bir belediye teslim alacaklarını” savundu.

Mavioğlu, Öztoprak ve ekibinin herkesi kucaklayarak, herkese eşit davranarak, verdiği hizmetlerle bölgeyi geri kalmışlıktan kurtaracak adımlar atacağına olan inancını dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.