1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG LEFKOŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TARTIŞTI
DP-UG LEFKOŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TARTIŞTI

DP-UG LEFKOŞA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYLARI TARTIŞTI

“Takım Lefkoşa” olarak adlandırılan Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) Lefkoşa Belediye meclis üyeliği adayları, dün akşam;

A+A-

“Takım Lefkoşa” olarak adlandırılan Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) Lefkoşa Belediye meclis üyeliği adayları, dün akşam DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş başkanlığında 4 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) sıkıntılarının çözümüne yönelik belediyeye alternatif ek gelirler getirecek olan projeler tartışıldı.

LTB Belediye Meclisi’nin yapısal sorunları hakkında fikir alışverişi yapılan toplantıda, Belediye Meclisi’nin daha işlevsel ve daha katılımcı olması yönündeki değişiklik önerilerinin, Lefkoşa halkına ve başkan adaylarına duyurma kararı alındı.

DENKTAŞ: “ÜRETKEN, SORGULAYAN, ARAŞTIRAN VE DENETLEYEN NİTELİKLİ BİR KADRO KURDUK”

DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş toplantıda yaptığı konuşmada, Belediye Meclisi üyeliğinin “tasdik memurluğu” konumundan bir an önce kurtarılması için; üretken, sorgulayan, araştıran ve denetleyen nitelikli bir kadro kurduklarını söyledi.

Serdar Denktaş, Lefkoşa’nın özel bir durumu olduğunu ve bunu aşmak için hükümetin de elinden geleni yapacağını ifade ederek, kim kazanırsa kazansın “Takım Lefkoşa”nın tüm paydaşlarla Lefkoşa’yı ayağa kaldırmak için atılacak her adımda birlikte çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

“LEFKOŞA İÇİN HERKESE, HER KESİME DÜŞEN SİYASET ÜSTÜ GÖREVLER VAR”

Lefkoşa Belediye seçimlerini diğer bölgelerdeki seçim yarışından ayrı tutan bir anlayışı benimsediklerini aktaran Denktaş, hafta içerisinde Lefkoşa için vizyonlarını ve projelerini anlatmak ve kamuoyuna duyurmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, iş insanlarına, medya kuruluşlarına, Belediye Emekçileri Sendikası’na ve halka açık bir “Takım Lefkoşa Tanıtım Gecesi” düzenleyeceklerini belirtti.

Lefkoşa için herkese, her kesime düşen siyaset üstü görevler olduğunu ifade eden Denktaş, “Lefkoşa için el ele, kafa kafaya vererek birlikte başaracağız” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.