1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-UG'DE KRİZ SÜRÜYOR!
DP-UG'DE KRİZ SÜRÜYOR!

DP-UG'DE KRİZ SÜRÜYOR!

Genel Başkan Serdar Denktaş, “şantaja boyun eğmem” derken, istifacıları temsilen üç kişinin iddiaları ise;

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler’de (DPUG) birkaç günden beridir patlak veren istifa krizi sürüyor. Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Genel Sekreter Hasan Taçoy, istifa haberlerinin abartılı olduğunu söylerken, istifacıları temsilen açıklama yapan Ali Alioğlu, Abdulvahab Baz ve Cemal Kovancı, durumun ciddiyetini koruduğunu, yakında 100 kişinin daha istifa edeceğini öne sürdü.

Serdar Denktaş, “Yıllarca her türlü baskıya karşı başımızı dik tuttuk, bu arkadaşlar benim böylesi bir şantaja boyun eğmeyeceğimi bilmeliydi” dedi.

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da partide kamuoyuna yansıdığı şekilde kitlesel istifalar olmadığını; yaşanan rahatsızlık konusunda dün gece yaptıkları görüşmelerde başarılı sonuçlar aldıklarını açıkladı.

İstifacıları temsilen Kalkanlı’da basın toplantısı düzenleyen Ali Alioğlu, Abdulvahab Baz ve Cemal Kovancı ise sorunların sıralandığı sekiz maddeden oluşan bir muhtıra yayımladı. Toplantıda istifaların artacağı, parti yetkililerinin çok az kişiyi birtakım vaatlerle geri döndürebildiği öne sürüldü.

İstifacılardan bir basın toplantısı daha

Kalkanlı’da bulunan Lara Restoran’da bir araya gelen DPUG Yönetim Kurulu üyeleri Ali Alioğlu ile Abdulvahab Baz ve DPUG Kalkanlı Örgüt Başkanı Cemal Kovancı, basın açıklaması yaptı.  Üyeler sekiz maddeden oluşan bir bildiri yayımladı.

Toplantıya istifa eden tüm DPUG üyelerinin çağrıldığı ve tüm ilçe başkanlarının da istifalarla ilgili hareket başlattığı belirtildi.

Toplantıda, geçtiğimiz günlerde istifa eden iki DPUG üyesinin de bir takım vaatlerle geri döndürülmeye çalışıldığı öne sürüldü.

Basın bildirisini okuyan Abdulvahab Baz, Güzelyurt ve Lefke bölgesinde esnafın resen vergiyle mağdur olduğu halde dokuz aylık koalisyon hükümetinin hiçbir girişimi olmadığını ve boş vaatlerle geçirildiğini kaydetti.

Hükümet protokolünde DPUG’nin kazanılmış haklarının gasp edildiğini ifade eden Baz, “Bugün LAÜ Mütevelli heyeti başkanlığında ve dağılımında yaşanan hükümet krizi buna örnektir. Kalkınma Bankası’ndaki yönetim kurulu ve başkanıyla ilgili yaşanan kriz, bu ülkede yatırım yapan ve yapmaya çalışan girişimci vatandaşlarımızı iflasa sürüklemektedir” diye konuştu.

Ülkede yatırım yapmak için küçük lobi işletmelerine, yani esnafa, vaat edilen kredilerin ülke ekonomisinin kalkınmasına yardımcı olmayı beklerken, öne sürülen formaliteleri ve kriterleri hiçbir esnafın yerine getirebilmesinin mümkün olmayacağını belirten Baz,  “Vergi borcu mükellefiyeti vardır. Nasıl kredi almasın?” dedi.

Baz,  özellikle Güzelyurt ve Lefke bölgesinin öncelikli kalkınma bölgesi olduğunu, DPUG’nin seçim bildirgesi kitapçığına koymasına rağmen herhangi bir girişimi olmamasının ve dirayetli durulmamasının kendilerinin bu yol ayrımına ittiğini dile getirdi.

 “Genç girişimcilere iş imkanları

 vaat edilip yerine getirilmedi”

Abdulvahab Baz, neden Güzelyurt ve Lefke bölgesinde genç girişimci insanlara iş imkanları vaat edilip yerine getirmediğini sorarak, işsiz gençlerin sadece devlete değil, özel sektöre ek yatırım yapılmasını beklediğini ifade etti.

Baz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güzelyurt ve Lefke bölgesinin coğrafik yapısı itibari ile %70 insanımız narenciye sektöründen geçiniyor. İnsanımızın yan gelirleri ile ayakta kaldığı bilindiği halde, bugün narenciyede yaşadığımız sıkıntı ve sorunları 9 ay önce aktarmamıza rağmen dikkate alınmadık.

Hatta ‘bu yıl nasıl olsa geçti, gelecek sene bakarım’ diyerek susturmaya çalıştığınızı da hatırlatmak gerekir. Bununla birlikte bölgemizde bulunan en ihracatçı konumunda yer alan, devletin idaresindeki Cypfruex İşletmecilik LTD.’in dikkate alınmayıp, tüccar zihniyeti ile birkaç kişinin yönetiminde olmasından dolayı narenciyede bugünkü kriz yaşanıyor.

Şu an itibariyle önümüzdeki yerel seçimler ve hemen ardından gelecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri bizim önceliğimiz değil. Halkımızın daha refah bir seviyeye ulaşabilmesi adına ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizin çözülmesi önceliğimizdir. Halkımız UBP hükümetinin yaptığı yanlışlardan dolayı ve bu ülkeyi felakete sürüklediği için UBP tüm beklentilerini kaybedip, 28 Temmuz 2013’te bu görevi CTP-BG ile DPUG’ye vermiştir.

Bu hükümetin seçim meydanlarında verdiği vaatlerde şeffaf, temiz bir toplum yaratarak, yapılan tüm yolsuzluk ve yanlış yönetimin hesabını soracağını söylemiştir.  Yapılan yanlışları ve yolsuzlukları mahkeme önüne çıkaracaklarını ve hükümet programına dahil edeceklerini belirtmişlerdi. Maalesef dokuz aylık bir sürede söylenenler yapılmamıştır.”

Baz, DPUG’den sözlerin neden yerine getirilmediğinin cevabını beklediklerini de dile getirdi.

İstifalarının nedeninin DPUG’yi dağıtmak olmadığını, söz konusu istifaların, DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın tabanın sesine kulak vermemesinden kaynaklandığını dile getiren Baz, “İstifalardan sonra basında yer alan parti yetkililerinin açıklamaları tamamen yalandır.  İstifalarımız kişisel menfaatler ve bireysel çıkarlar uğruna değil, seçim zamanı bizzat genel başkanın vermiş olduğu sözler, parti ilke ve prensiplerinden uzaklaşmasından dolayıdır” diye konuştu.

 
Denktaş: Şantaja boyun eğmem

DPUG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, seçim dönemini fırsat bilen bazı kişilerin insanların sorunlarını istismar ettiğini ve kendisinin de bu şantaja boyun eğmek durumunda kalacağını zannettiklerini ifade etti. Denktaş, “Yıllarca her türlü baskıya karşı başımızı dik tuttuk, bu arkadaşlar benim böylesi bir şantaja boyun eğmeyeceğimi bilmeliydi” dedi.

24 saat içinde ilçe teşkilatından gerekli girişimlerin yapılmasını isteyen Denktaş, “Aldatılmış arkadaşımız varsa onlara kapımız açıktır. Ancak bu işe öncülük edenlerin partimizle dünden itibaren en ufak bir ilişkisi kalmamıştır” diye konuştu.

Denktaş, DPUG’den 200 kişinin istifa ettiği yönündeki açıklamaların ardından, Güzelyurt’a bağlı bazı örgüt başkanları ile geçtiğimiz akşam bir araya geldi.

DPUG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, DPUG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DPUG Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak, DPUG Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel ile DPUG Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu da hazır bulundu.

Güzelyurt İlçe Binası’nda gerçekleşen görüşmede konuşan örgüt başkanları, “partinin bütünlüğünü bozmaya çalışan birkaç kişi yüzünden DP Ulusal Güçler’in yok olmayacağını, aksine güçlenerek yoluna devam edeceğini” ifade etti.
Yaşanan çirkin olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getiren Serdar Denktaş ise, kendisine, partiye ve esasta kurultay hesaplaşmasına yönelik oynanmak istenen oyunlara asla taviz vermeyeceklerini ifade etti.

“Birkaç kişinin kişisel çıkarları yüzünden partiyi yıpratmaya çalışması kabul edilemez” diyen Denktaş, şöyle devam etti:

“Güzelyurt’u ihmal ettiğim söyleniyor. Güzelyurt iktidara geldiğimizden bu yana en çok ziyaret ettiğim bölge. Kim ne zaman benimle görüşmek istediyse hiç bir zaman yok demedim. 366 kişiyi savunduğum, ancak bizim gençlere sahip çıkmadığım söyleniyor. Ben bütün gençlere sahip çıkıyorum. 366 genç de bizim çocuklarımız. Parti olarak her zaman savunduğumuz bir şey vardır. KKTC’li tüm vatandaşlar bizim için bir bütündür.”

Tokel: 25 kişi istifadan vazgeçti

Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan Güzelyurt İlçe Başkanı Türkay Tokel ise listeyi incelediğini, istifalarla ilgili 30 kişiye ulaştığını ve 25’inin istifadan vazgeçtiğini iddia etti.

Çalışmaların devam ettiğini dile getiren Tokel,  Genel Başkan Serdar Denktaş’ın, uygun göreceği bir basın toplantısıyla anlaştıkları kişilerin imzalı belgelerini göstereceklerini söyledi.

Tokel, sözlerini tamamlarken  “Göreceksiniz, çok yakında yaşanan olaylar fiyaskoyla sonuçlanacak”  diye konuştu.

 Taçoy: Kitlesel istifalar yok

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, partide kamuoyuna yansıdığı şekilde kitlesel istifalar olmadığını; yaşanan rahatsızlık konusunda bu gece yaptıkları görüşmelerde başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

Güzelyurt bölgesindeki bazı partililerle görüşen Taçoy, görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, dün gece Güzelyurt bölgesindeki çalışmalarının başarılı sonuç verdiğini ifade etti.

Partiden kamuoyuna yansıyan şekilde kitlesel istifalar olmadığını söyleyen Taçoy, basında istifa ettiklerini söyleyen kişilerle görüştüklerini, bu görüşmelerin ardından da “istifaların gerçek olmadığı bulgusuna rastladıklarını” kaydetti. Taçoy, parti örgütlerini ayakta tutmak adına bu akşam görüşmeler yaptıklarını, istifa ettikleri söylenenlerin listesinde tekerrür isimlere rastladıklarını ve istifaların da söylendiği kadar yoğun olmadığını belirtti.

Hasan Taçoy, imzaları yayımlanan bazı örgüt başkanlarının partiye geri döndüğünü bildirdi.

Seri istifa olduğuna da inanmadıklarını söyleyen Taçoy, partilerle görüştüklerini ve görüşmeye devam edeceklerini vurguladı.

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, kendilerinin her zaman parti tabanına ve kararlarına önem verdiklerini dile getirerek, bu akşam yapılacak merkez yönetim kurulu toplantısında da gerekli değerlendirmelerin yapılacağını yineledi.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.