1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP-ULUSAL GÜÇLER GEÇİTKALE’DE KİTLE TOPLANTISI DÜZENLEDİ
DP-ULUSAL GÜÇLER GEÇİTKALE’DE KİTLE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

DP-ULUSAL GÜÇLER GEÇİTKALE’DE KİTLE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

DP-ULUSAL GÜÇLER GEÇİTKALE’DE KİTLE TOPLANTISI DÜZENLEDİ

A+A-

DENKTAŞ: “TÜRKİYELİ-KIBRISLI, DİNCİ-DİNSİZ, ÇÖZÜM YANLISI-ÇÖZÜM KARŞITI” OLARAK KAMPLARA BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Demokrat Parti-Birleşik Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’i (CTP-BG) "halkı Türkiyeli-Kıbrıslı, dinci-dinsiz, çözüm yanlısı-çözüm karşıtı olarak kamplara bölmeye çalıştıkları" iddiasıyla eleştirdi.

Partiden verilen bilgiye göre, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş Geçitkale’de düzenlenen, DP- Ulusal Güçler adaylarının da katıldığı kitle toplantısında yaptığı konuşmada “Tüm uğraşımız atalarımızın bize miras bıraktığı devletimizi yüceltmek ve güçlü kılmaktır. Mehmetçik ve Mücahidin omuz omuza savaşarak bize armağan ettiği bu topraklardaki refah seviyesini yükseltmek, KKTC’yi daha ileri bir seviyeye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Bazı kampanya ekiplerinin Denktaş soyadını ihanet kelimesi ile yan yana getirmeye çalıştığını savunan Denktaş,  “UBP ile CTP-BG halkı Türkiyeli-Kıbrıslı, dinci-dinsiz, çözüm yanlısı-çözüm karşıtı olarak kamplara bölmeye çalışıyor” iddiasında bulundu.

Sağ kolu ve sol bacağını 1974’de kaybeden Gazi Nusrettin Yüce ve yine 1974’de Kıbrıs Gazisi olan eski Tarım Bakanı Kenan Akın’ı sahneye davet eden Serdar Denktaş, “Vücudunun yarısını bu ülkede bırakmış insanıma, ‘yerleşik’ demeye kimin hakkı var?”diye sordu.

SAĞLIK, EĞİTİM VE EKONOMİ

DP-Ulusal Güçler olarak, “Sağlık, Eğitim ve Ekonomi”  konularına özel önem vererek halkın karşına çıktıklarını belirten Serdar Denktaş, Sağlık sistemini sil baştan düzenleyeceklerini kaydederek, “Vatandaşımız eşit bir biçimde sağlık haklarından yararlanarak, istediği hastane ve hekimi seçme hakkına kavuşacak” dedi.

“ÖZEL DERSE İHTİYAÇ DUYULMAYACAK BİR SİSTEM”

Eğitim sistemindeki yanlışlıklara da değinen Denktaş,  “Tüm çocuklarımız, özel dersin ihtiyaç olmaktan çıktığı bir eğitim sistemine kavuşacak” dedi.

CTP-BG’nin Özgürlük ve Reform Partisini kurdurup transfer dönemini başlatarak ülke demokrasisine darbe vurduğunu da ileri süren Denktaş, CTP-ÖRP ile UBP hükümetlerinin yönetimini eleştirdi.

KAŞİF

DP Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ise konuşmasında, ülkede değişim vaadinde bulunarak “Halkımıza daha güçlü bir KKTC ve daha eşit bir yaşam sözünü veriyoruz” dedi.

DP-Ulusal Güçleri parçalamaya yönelik iftiralar atıldığını iddia eden Kaşif, UBP ve CTP-BG’nin hükümet dönemlerinde halkın sosyo-ekonomik yaşantısının aşağılara çekildiğini savundu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.