1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DP ULUSAL GÜÇLER VE UBP BABALAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI
DP ULUSAL GÜÇLER VE UBP BABALAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

DP ULUSAL GÜÇLER VE UBP BABALAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

DP Ulusal Güçler ve UBP Babalar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Babalar Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak günün önemine dikkat çekti.

DP-UG, babaların adalet, paylaşma, sorumluluk, otorite ve saygı gibi kavramların sürdürülmesinde belirleyici rol üstlendiğini belirtti.

DP Ulusal Güçler Babalar Günü yayımladığı mesajda, toplumun babadan beklentisinin ailesini zorluklara karşı korumak, ailenin geçimini üstlenmek ve toplumsal değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak olduğu kaydedildi ve “Baba adalet, paylaşma, sorumluluk, otorite, saygı ve sevgi gibi kavramların sürdürülmesinde de belirleyici roller üstlenmektedir” denildi.

“Babalarımız, bütün toplumdan yılın sadece özel bir gününde değil her gün saygı ve sevgi görmeyi hak ediyor “ifadesi kullanılan mesajda, “Hangi yaşta olursak olalım hepimizin mutlaka babalarımızın ilgisine ve nasihatine ihtiyacımız olduğu inkâr edilemez bir gerçek. Bu bakımdan, her zaman gönüllerinin hoş tutulması, babalarımıza karşı sevgi, saygı ve vefa duygusunun bir gereğidir” denildi.

Kıbrıs Türk Halkının güvenli ve özgür hayatı babaların verdiği varoluş mücadelesi sayesinde gerçekleştiği kaydedilen açıklamada “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin korunması ve güçlendirilmesi için çalışmak ve bize bıraktıkları mirasa sahip çıkmak, bugünün yetişkinlerinin Babalarına vefa borcudur” ifadesi kullanıldı.

UBP

Ulusal Birlik Partisi (UBP) de yayımladığı mesajda, “Baba, özellikle toplumumuzda; aile birliğini sağlayan, onu temsil eden, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılmasını, korunmasını ve geleceğe taşınmasını sağlayan rol modellerdir” denildi.

Çocukların anne sevgi ve şefkat pınarından beslendiği gibi, babanın sevgi ve bilgelik pınarından da beslendiği kaydedilen açıklamada, yeni kuşakların yetiştirilmesinde, aile kurumunun yaşatılmasında, anneler kadar babaların da büyük sorumlulukları bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada “Aile yapısının korunması için özveriden kaçınmayan babalarımız, aynı zamanda yüklendikleri manevi sorumlulukları da unutmayarak, aile içerisinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının kurulmasını sağlarlar” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.