1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DÜN AKŞAM BARIŞ SÜRECİNE SALDIRILDI”
“DÜN AKŞAM BARIŞ SÜRECİNE SALDIRILDI”

“DÜN AKŞAM BARIŞ SÜRECİNE SALDIRILDI”

Güney Kıbrıs’ta örgütlü Rum Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan (PEO) bir heyetin Kıbrıs Türk tarafında ziyareti;

A+A-

ZİYARETTE KIBRIS KONUSU KONUŞULDU

İKİ SENDİKA 2. CUMHURBAŞKANI TALAT’A DÜN AKŞAM YAPILAN SALDIRIYI KINADI

KAPTAN: “ÇÖZÜMSÜZLÜK EN ÇOK KIBRIS EMEKÇİLERİNİ ETKİLER”

KİRİTSİS: “DÜN AKŞAM BARIŞ SÜRECİNE SALDIRILDI”

Güney Kıbrıs’ta örgütlü Rum Solcu İşçi Sendikaları Federasyonu’ndan (PEO) bir heyet, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) ziyaret etti.

Kıbrıs sorununun çözümüne, yeni başlayan süreçte sivil toplum örgütlerinin nasıl katkıda bulunabileceğinin görüşüldüğü ziyarette ayrıca, dün akşam 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Limasol’da yapılan saldırı, iki örgüt tarafından kınandı.

KAPTAN: “TÜM KIBRISLILARIN YARARLANACAĞI BİR DURUM”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan PEO heyetiyle görüşmede yaptığı konuşmada, çözümsüzlükten en çok Kıbrıs emekçilerinin etkilendiğini söyleyerek, “ülkede bugünkü durumdan yararlanmak değil, tüm Kıbrıslıların yararlanacağı bir durum” istediklerini belirtti.

Kaptan, PEO ile yıllara dayalı bir dostlukları olduklarını dile getirerek, Kıbrıs’ta yeniden yeşeren süreci biraraya gelerek konuşacaklarını kaydetti.

“TALAT’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a dün akşam yapılan saldırıyı da kınayan Kaptan, bu tür saldırıların yaşanmaması için seslerini yükselterek konuşmaları gerektiğini söyledi.

KİRİTSİS: “ORTAK HAREKET”

PEO Başkanı Pambis Kiritsis ise, KTAMS ile güçlü ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyerek, bugün yapılan görüşmede sadece Kıbrıs konusu değil işçilerin de sorunlarının konuşulacağını belirtti.

Barış sürecine katkı yapabilmek için ortak çalışmalar yürütülmesi gerektiğini söyleyen Kiritsis, iki toplumun örgütlerinin ortak hareket etmesi halinde Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlanılabilineceğini ifade etti.

“DÜN AKŞAM BARIŞ SÜRECİNE SALDIRILDI”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıyı da kınayan Kiritsis, bu kişilerin barış sürecine saldırdıklarını söyleyerek, bu nedenden dolayı da kendilerinin de saldırganların karşısında olduklarını belirtti.

Kiritsis, Rum hükümetinin de bu “saldırganlar” hakkında gerekli cezalandırmayı yapmasını talep etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.