1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÜNYA KONJONKTÜRÜ İÇERİSİNDE YERİMİZİ ALMA GAYRETİNDEYİZ
DÜNYA KONJONKTÜRÜ İÇERİSİNDE YERİMİZİ ALMA GAYRETİNDEYİZ

DÜNYA KONJONKTÜRÜ İÇERİSİNDE YERİMİZİ ALMA GAYRETİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakereleri bazı mağduriyetleri gidermek için yeni mağduriyetler yaratma prensibi

A+A-

“HUZURSUZLUK YARATACAK BİR ANLAŞMAYA VARMAK İKİ TARAFIN GELECEKTE YİNE BU TOPRAKLARDA KARŞI KARŞIYA GELMESİNİ SAĞLAYABİLİR”

EROĞLU GÜZELYURT SAĞLIKLI ONURLU YAŞAM DERNEĞİ’NDEN BİR HEYETİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakereleri  bazı mağduriyetleri gidermek için yeni mağduriyetler yaratma prensibiyle değil,  Kıbrıs’ta eksik olan anlaşmayı sağlayıp dünya konjonktürü içerisinde yerlerini alma gayretiyle sürdürdüklerini söyledi.

Eroğlu, “Yaşamımızı zorlaştıracak anlaşmalar değil, bizim dünyaya açılmamızı sağlayacak anlaşma arayışı içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesi gerekir. Huzursuzluk yaratacak bir anlaşmaya varmak iki tarafın gelecekte yine bu topraklarda karşı karşıya gelmesini sağlayabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Güzelyurt Sağlıklı Onurlu Yaşam Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Cemal Kılıç, görüşme sürecinin başlamasıyla birlikte bazı kaygılarının oluştuğunu kaydetti ve barışçıl bir anlaşmaya ulaşılacaksa insanları yeniden yerlerinden etmemenin insani bir görev olduğunu ifade etti.

Özellikle daha önce göç yaşamış ve bir çoğu artık orta yaşın üstünde olan insanların, 40 seneden sonra yerlerinin değiştirilmesini kaldıramayacağını dile getiren Kılıç, bunun barış için kullanılabilecek bir şey olmadığını kaydetti.

Kılıç, insanları bulundukları yerde bırakıp, bir anlaşma için toprak verilecekse yerleşim olmayan bölgelerden verilebileceğini de söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, kabulde yaptığı konuşmada, Güzelyurt Sağlıklı Onurlu Yaşam Derneği’nin hassasiyetlerine teşekkür etti.
 
Müzakere masasında bir anlaşmaya varırken halkın haklarını koruyabilmenin, endişelerini ortadan kaldıracak bir anlaşmaya varmanın  önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu,  bu yönde gayret sarf ettiklerini belirtti.

Eroğlu, karşı tarafın kendilerinin tasvip etmeyeceği isteklerinin mutlaka olacağını, olmaya başladığını, masada bunları tartışarak, düşündükleri  şekle sokup halkın kabul edebileceği bir anlaşmaya varmanın önemli olduğunu söyledi.

Bu topraklarda yaşayan ve yaşama kararlılığında olan insanlar olduklarını belirten Eroğlu, “Yaşamımızı zorlaştıracak anlaşmalar değil, bizim dünyaya açılmamızı sağlayacak anlaşma arayışı içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesi gerekir. Huzursuzluk yaratacak bir anlaşmaya varmak  iki tarafın gelecekte yine bu topraklarda karşı karşıya gelmesini sağlayabilir, bunu da dikkate alarak, iki halkın barış içerisinde yaşayabileceği, insanların anlaşmadan zarar değil, fayda görebileceği bir anlaşma arayışı içerisinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Müzakereler devam ederken bazı hususları halkla basın yoluyla paylaşmaya devam edeceklerini  de dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, neticede ortaya çıkacak anlaşma metninin kendisinin imzasıyla yürürlüğe girmeyeceğini, referandumda halkın onayıyla yürürlüğe gireceğini belirtti.

Eroğlu, müzakereleri Güzelyurt Sağlıklı Onurlu Yaşam Derneği’nin hassasiyetlerini dikkate alarak devam ettireceklerini de kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.