1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DÜNYAYI AĞLATAN DOSTLUK
DÜNYAYI AĞLATAN DOSTLUK

DÜNYAYI AĞLATAN DOSTLUK

Nadir görülen bir kas hastalığına yakalanan 7 yaşındaki Owen'ın üç ayaklı köpeğiyle yaşadığı dostluk tüm dünyada büyük yankı buldu.

A+A-

Hertfordshire Üniversitesi nadir görülen bir hastalığa sahip Owen Howkins ve üç bacağa sahip olan engelli köpeği Haatchi arasındaki dostluğu anlatan bir kısa film çekti. dokunaklı film bütün dünyada büyük ses getirdi ve milyonlarca izlendi.

MUCİZEVİ BİR HİKAYE

İngiltere'nin Hampshire kentinde yaşayan 7 yaşındaki Owen Howkins nadir görülen bir kas hastalığıyla mücadele ediyor Owen diğer insanlarla iletişime geçmekten korkuyor ve aynı zamanda birazcık utangaç. Onun gergin kasları doğru hareket edemediği için insanları kendinden uzaklaştırdı. Owen her hareket ettiğinde acı çekiyordu ama sonra mucizevi bir şey oldu.
Owen'ın hayatı yavruyken tren raylarına bağlanan ve bir bacağını kaybeden Anadolu çoban köpeği Haatchi'nin gelişiyle değişti.

GÖRDÜĞÜ HERKESE KÖPEĞİNİ ANLATIYOR

Babasının eve getirdği üç bacaklı Haatchi ile Owen arasında gelişen dostluk ikisini de hayata bağladı. Sokağa çıkma korkusu yaşayan çocuk üç bacaklı arkadaşı sayesinde tüm korkularını yendi. Hareket etmeyi güçleştiren kalıtımsal bir kas hastalığına sahip olan Owen, Haatchi'yle arkadaş olunca günlük hayatında yaşadığı sorunlardan kurtulan çocuğun babası Howkins, yaşadıklarını şöyle özetliyor: "Owen eskiden yabancılardan korkardı. Şimdi gördüğü herkese Haatchi'yi anlatıyor ve onunla köpek şovlarına gidiyor. Ondaki değişimi sözcüklerle anlatmak imkansız."

DÜNYADA BİRİNCİ OLDULAR

Şimdi Owen insanlarla rahatlıkla konuşabiliyor ve artık hiç kimseden korkmadığını söylüyor. Köpeğiyle beraber dünyanın en büyük köpek gösterisi olan Crufts Dog Show'da 1. sırada yer alan küçük çocuğun hikayesi. Hertfordshire Üniversitesi tarafından kısa filme çekildi. Daha sonra İnsanlar bu yaşam öyküsünü bir kitap haline getirdi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.